Övning ger färdighet

Hallå där ute. Ikväll har jag varit på vattenträning med gruppen igen. Det kom dit många som jag inte sett där förut. En del kanske var där förra gången, då jag inte var där. Ingenting jag vet någonting om och ingenting jag tänker ta reda på heller.

Annars körde vi stenhårt idag, vilket jag är väldigt glad över eftersom det är någonting jag tycker om.

Det bästa var helt klart när vi körde Tabata. Jag hittade hos idrottonline.se vad tabata är för något, eftersom jag har svårt att förklara. Tabata är en form av högintensiv intervallträning, HIIT, där du på kort tid kan uppnå väldigt stora träningsresultat. Träningsformen är smart upplagd då du blandar högintensiva övningar så som exempelvis knäböj, armhävningar och olika konditionsövningar, med korta vilor under en förutbestämd tid. Man kör alltså 20 sekunder träning + 10 sekunder vila x 8.

Det är faktiskt ett himla bra träningspass när man tar i lite extra och kör på ända in i kaklet.

Jag fick frågan av mina träningskompisar om jag ville med och sitta i bubbelpoolen, men jag tackade nej. Jag satte mig i bastun istället och surrade med två jättetrevliga damer eller surrade är fel ord. De pratade och jag flikade in när jag hade något att säga. Vi pratade om serien Älska mig, som går på Viaplay och vilka som spelade i den.

Vad är vattenträning?

Ett effektivt och skonsamt sätt att träna din kropp. Vattnet gör att du känner dig lätt samtidigt som det ger ett effektivt motstånd. Efter passet har du tillgång till bastu och bubbelpool. Passar dig som har fått Fysisk aktivitet på recept (FAR)

Vill du träna med Korpen och bor i närheten av Timrå eller i Timrå. Spana in hemsidan här.

På bilden hade jag nyss kommit hem efter träningspasset

Gillar

Kommentarer