Om det finns någon där uppe...

Hallå där ute. Om det finns någon där uppe, så får den bringa reda i allt som är just nu. Jag tror inte på varken övernaturliga krafter, högre makter eller liknande. Om det nu finns och jag säger bara OM, hjälp mig att bringa lite mer kraft till min morfar. Hjälp till att ge honom någonting som gör att han klarar detta på IVA, att det går bra för honom.

Jag vill så gärna tro och hoppas, men jag vet inte alls. Det känns som om det går åt ett håll. Ingen läkare eller sköterska kan säga hur det kommer att gå, men med vad jag tror, så tror jag att det bara går åt ett håll. Att tänka på allt gör mig bara ledsen, förtvivlad och förstörd. Jag kan inte ens tänka utan att känna mig nere. Det går heller inte att inte tänka, eftersom det gör så ont allting.

Denna ängel har jag haft länge. Gav den till farmor och fick den tillbaka efter hennes död. Nu är det den som lyser för hoppet och tron att det kommer gå bra för min morfar. Jag vill så gärna att det ska gå bra, även om jag som sagt inte tror att det kommer gå bra.

Tur att min älskade systerdotter finns och bringar ljus i detta mörker. Hon ropar på mig och vill liksom ha mig nära när jag är där. "Motte" (moster) och då kommer jag så klart. Idag låg vi i hennes föräldrars säng. Hon lade på mig täcket och tyckte att jag skulle sova. Bara en sådan sak gör ett mosterhjärta varmt och gott en tid av ovisshet och oro, en tid av att inte veta någonting. En tid av väntan på nästa steg, en tid av att inte kunna påverka någonting själv. En tid av att ha min morfar på IVA. Det här ger mig tårar och tankar som gör att jag blir ännu mer trött i hjärnan.

Hade det funnits en plats där jag bara kunnat gallskrika, både av sorg men också av ilska. Ja, då hade jag gjort det och fått släppa på det som finns inom mig. Fy fan vad jag går i ovisshet och det här är så jobbigt på alla plan.

Ta hand om varandra, det är aldrig för sent att hålla en hand, säga till sina nära och kära hur mycket de egentligen betyder och vad du känner för de personerna innerst inne. En kram, ett ord, det behövs så lite för att visa att just den här människan betyder någonting extra för dig. Gör det nu, imorgon kan det vara för sent.

  • Tankar
  • 50 visningar

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Fina fina Jossan❤❤❤❤. Jag tror inte heller på en Gud men något slags ro/själsro finns säkert hos din morfar. Du skriver så fint, och just i denna stund finns mina tankar hos dig. Strykekramar.

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Hej. Jag hoppas också att han har någon slags ro och mår bra ändå, vilket han gör enligt sköterska och läkare. I alla fall senast jag fick reda på något. Kram tillbaka 🥰🥰🥰

nouw.com/mynameisjossan