Nylandsforsen på äventyr

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig. Ganska trött dock, efter en kass natt och en rent utsagt varm dag.

Bilen visade 26°C och det kändes riktigt varmt faktiskt, tur man hade med sig vatten att dricka under utflykten i skogen.

Det var min pappa som ville åka dit och jag valde att följa med, tillsammans med min systemkamera.

Stället vi var till heter Nylandsforsen och ligger i närheten av Fuske i Timrå. Jag minns inte att jag var där när jag var barn, men det berättade min pappa. Vi var där någon gång under 90-talet, men jag vet inte exakt när.

Lite kul var det att någon skrivit Svea så där, eftersom min farmor hette det. Det var väl därför jag fotade det där namnet.

Monumentet var alltså den där trägubben eller vad man ska kalla det, som är på bild här ovanför.

I huset stod bland annat den där grillen du kan se på bild lite högre upp, full av barr.

Vi gick över så här mycket stockar eller rättare sagt träd som gått av och blockerat stigen. Men till slut när vi höll på att vända tillbaka,. så hittade pappa en stig där vi kunde gå istället. Mycket lättare för mig också.

Av en ren slump hittade vi en massa gula kantareller som vi plockade med oss hem. Bäst att passa på när det finns, så igen annan kommer dit och tar de.

Vi hade med oss smörgåsar, te, vatten, bullar mm som vi stannade och åt på en rastplats i Fuske.

Idag har jag faktiskt gjort saker i min kommun och spanat in ett ställe jag inte kommer ihåg att jag besökt förr.

Hoppas du haft en bra dag med allt du tagit dig för.

Gillar

Kommentarer