Ny liten leksak

Hallå där ute. Min dator är som en vän till mig eller nästan i alla fall. Min förra kallade jag för Sven, alltså min HP. Den jag skriver från nu har jag inte kallat för någonting, men den borde väl rimligtvis också ha ett namn eller? Nä, jag tror jag hoppar det.

Det är nämligen så att jag igår blev med ny dator. Det är inte jag som valde vad som är bra och vad jag ska ha för någon, eftersom jag inte kan och vet vad jag ska ha för någon. Det är då bra att man som jag har en pappa som kan det där eller vet mycket mer än jag själv i alla fall. Det blev då en ASUS, precis samma märke som min förra. Jag har varit så otroligt nöjd med just det märket, eftersom den inte har krånglat på det vis vissa andra laptops jag haft har gjort.

Det som skiljer min förra och min nya är att det på nya datorer inte finns inbyggd DVD/CD-läsare. Jag brukar ju inte använda den funktionen nämnvärt ofta ändå, så det spelar ingen roll att det inte finns. Skulle jag någon gång mot all förmodan behöva en sådan, då kan jag nog låna någon dator som kommer att finnas hemma hos mina föräldrar. Men som sagt, behovet av en sådan är liten.

Vad är det då för ASUS jag har skaffat? Den jag skaffat är en gamingdator, alltså en dator för att kunna spela spel. Jag spelar aldrig spel på datorer, så det är inte mitt behov. Det jag först och främst är ute efter, det är en bra laptop till att kunna använda Photoshop. Jag sitter nästan jämnt inne i det där Photoshop och pysslar, så att datorn inte är seg som sirap när det gäller att använda Photoshop är någonting jag har eftersträvat länge och då blev det så. Den dator jag har nu har jag stört mig på till förbannelse, på grund av att den är fett seg när det gäller att använda Photoshop och då går jag som sagt i taket. Tur att det förhoppningsvis kommer att bli ändring på det.

Att den nya datorn inte har någon webkamera är heller inget jag grämer mig över, eftersom jag inte är i behov av en sådan. På den dator jag skriver från nu, så använder jag sällan eller aldrig någon webkamera ändå. Ingen förlust där inte för min del.

Den dator jag skaffat är en 17,3" gaminglaptop med GTX 1650 & 512 GB SSD. ASUS ROG Strix G G731GT-AU080T (90NR0223-M01640)

Intel® Core™ i5-9300H processor
512 GB SSD + 16 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1650 - 4 GB
17,3" Full HD-skärm (1920 x 1080)
Aura Sync

Om man kollar noga, så ser man att märket bak på skärmen av datorn är som en spegel. Man ser att när jag fotade, så speglades min mobil i märket. Märket betyder för övrigt att det är en gamingdator.

Nu gäller det bara att invänta helgen, så att min kära pappa kan hjälpa mig att starta igång datorn.

Jag vill inte starta igång laptopen själv och i ärlighetens namn kan jag heller inte hur jag gör själv. Jag vill inte att det ska bli något fel med allt, vilket vore himla synd. Just därför behöver jag vänta till en dag då min pappa är ledig från jobbet och kan ta sig den tiden som behövs för att få igång den här datorn, vilket blir först till helgen.

Egentligen är det ingen brådska för min del, eftersom jag har en fullt fungerande dator att kunna använda för bloggande så länge. Gör jag inga större projekt i Photoshop, så funkar den här datorn jag skriver ifrån just nu bra fram till helgen. Några till dagar ska ju gå klara av att använda min gamla trotjänare.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #december #onsdag #laptoplifestyle #laptop #asus #gaming #dator #datorn #livetmeddatorn #photoshop

Gillar

Kommentarer

Marit98
Marit98,

Fin avslutning text hur gör du såna?

nouw.com/marit98
Hilma
Hilma,

Oooh alltid kul med ny teknik 😃

nouw.com/hilma
mynameisjossan
mynameisjossan,

Ja, det kommer att bli väldigt spännande vill jag lova. Även om jag fortfarande älskar den dator jag använder just nu, så blir det ju så segt att man ibland vill uppdatera sig också

nouw.com/mynameisjossan
Blackout
Blackout,

Vad är photoshop? Är det redigering av bilder?

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,

Japp, Photoshop är ett redigeringsprogram av bilder och även videos faktiskt, det har kommit ut nya versioner varje år den senaste tiden. Sedan finns det tutorials på youtube och annars på nätet också där man får lära sig att redigera bilder på olika sätt med olika tekniker man kanske inte kan innan. Jag har också en massa tutorilas eller vad det heter med hur man till exempel gör en pepparkaka i Photoshop, hur man ändrar ögonfärg på bilder, hur man gör egna penslar att använda i Photoshop, hur man gör olika andra saker också. Mina headers gör jag btw i Photoshop. Det heter egentligen Adobe Photoshop, eftersom det är Adobe som har varit med och gjort själva programmet.

Vill man prova ett program som är gratis att ladda ner och gratis att använda, så är gimp ett bra alternativ. Tänkte om du ville testa. Dock vet jag själv inte hur man använder det, men det finns tutorials på youtube hur man gör

nouw.com/mynameisjossan
annebannesbokhylla
annebannesbokhylla,
mynameisjossan
mynameisjossan,

Alltid kul med nytt kan jag säga

nouw.com/mynameisjossan