Norra Berget med Annika

Idag var jag med min ledsagare Annika till Norra Berget i Sundsvall. Där blev det att gå runt och titta lite, självklart fotade jag med mobilen. Jag åt också en riktigt god räkmacka. Vi brukar faktiskt äta räkmackor tillsammans ibland och idag var det tydligen inget undantag.

Mer information om Norra Berget finns på hemsidan, som du hittar här.

Här i mina trakter har vi så himla mycket snö just nu. Så tråkigt när det kommer mer och inte smälter bort någonting. Man får nöja sig med det man har och inse att Sverige är avlångt.

Alla bilder i stående format är klickbara!

Utsiktstornet kallas sockerbiten och vill man gå upp till toppen, så är det 122 trappsteg.

Här i mina trakter har vi den mytomspunna Skvadern, som är en blandning mellan hare och tjäder. Du kan läsa mer om den här.

Såhär borde fler barn göra, när de slutar med nappen. Det borde ju bli på riktigt då, så att de förstår att de inte ska få använda igen.

Vi besökte även både Samevistet och Timmerkojan, men bara utsidan eftersom allt var låst där.

Det ser ut som jag fotat denna bild mitt i värsta vintern och inte idag, i april.

Här är den riktigt goda räkmackan vi åt. Hon som har fiket där vi var, säger att hon är så less nu. Hon tänker fortsätta hålla öppet, se till att folk kan fika utomhus och hoppas på värme snart. Hon har redan serverat utomhus till folk som är rädda att gå inomhus på grund av Coronaviruset.

Getterna var också ute idag, även fåren. Fotade bara några av getterna.

Vi var också upp, för att spana på utsikten över staden.

Här såg vi annat som fanns att se, förutom den vackra utsikten över Sundsvalls city mm.

Gillar

Kommentarer