Ni är så söta, alla tre

Så otroligt söta

Hallå där ute i den berömda holken. Det har nyligen fötts några nya fiskmåsungar där mina föräldrar bor. De är så himla söta, att det inte är klokt.

Dessa bilder fotades i lördags. Jag var hos mina föräldrar och hade systemkameran med mig, så jag fick gå ut för att försöka fota dessa.

Ungarna höll till på en parkeringsplats, där det stod bilar. Föräldrarna höll ett vakande öga på ungarna och flög över huvudet på mig, tur att jag hade min pappa med mig ut. Jag hade aldrig vågat gå själv dit, eftersom jag var orolig för ungarnas föräldrar.

Egentligen inom ornitologi, så heter det inte ungar hos fåglar. Det heter juvenil , vilket menas att det är en ung flygfärdig individ som bär sin första fjäderdräkt, efter dundräkten, men som ej börjat rugga någon av dessa fjädrar.

De här bilderna har jag glömt bort att visa er och även glömt att jag fotat. Det blev en glad överraskning, när jag kom på att jag hade fotat dessa och inte visat här i bloggen. Jag visar de nu i stället.

Det blev tyvärr ingen bra bild på alla tre ungarna ihop, eftersom det inte var någon särskilt bra miljö att fota i. Det kändes inte naturligt.

Här kommer bild på en av föräldrarna som vakade över ungarna.

Gillar

Kommentarer