Nebulosa gård

Det finns ett ställe i Sundsbruk som jag varmt kan rekommendera. Hon som äger stället är helt underbar som person tycker jag.

Jag kan passa på att meddela att man inte kan betala med kort där. De tar bara Swish eller kontanter.

På gården finns höns, en tupp, fina saker att titta på, äppelträd, vindruvor, massor av fina saker och så vidare. Det finns även ett ställe där man kan äta mat och så finns det en lada där man kan köpa saker om man vill. Det säljs lite allt möjligt där. Fina saker dessutom.

Jag var där med några jobbarkompisar, även om jag inte är på jobbet så ofta. Vi har något som kallas fritiden och det är med dem jag varit. Vi väljer tre olika aktiviteter per månad som man kan anmäla sig till, genom att vi ger varje brukare (folk som har olika diagnoser och jobbar på daglig verksamhet) ett häfte med vad man kan hitta på under månaden. Därefter får man anmäla sig, genom att skriva upp sig på en lista och har man varit med på någon aktivitet rätt nyligen eller den aktivitet som vi gör en gång till på grund av att den är så populär. Då får man skriva upp sig på kö och är det någon som tänkt vara med, men hoppar av. Ja, då får den som står först i kön chansen att vara med och så vidare.

En av de aktiviteter jag anmälde mig till, det var att följa med till Nebulosa gård. Jag ångrar inte alls att jag följde med, eftersom vi hade så himla trevligt tillsammans.

På Nebulosa gård, så brukar hönsen och tuppen ibland gå omkring lösa. De är då alltså inte i buren.

Fick reda på att tuppen heter Prins Goliat.

Du hittar mer om stället, genom deras hemsida här.

Tuppen heter Prins Goliat

En av dessa fina krukor köpte jag med mig hem

Maten vi fick att äta var, pasta med en sås av någon sorts ost och mixade grönsaker. Blandat med detta var det bitar av soltorkade tomater. På toppen var det Balsamico och solroskärnor. Jag minns inte allt det var i maten, men jag tycker det var gott. Minus var att det inte smakade någonting, så jag fick be om salt. Jag fick en tesked med chilisalt på, då blev det genast mer smak på det hela.

Cattis var tvungen att provligga hängmattan. Hon påstod att hon inte alls låg bekvämt. Det ser ju inte heller så himla bekvämt ut, kan jag tycka. Jag provade själv aldrig, med tanke på att jag kan bli yr och må illa av sådant.

Sist, men absolut inte minst. Jag hörde att det ska vara julmarknad där, den 16 - 17 november, från klockan 12:00 - 16:00.

Hitta till Nebulosa Gård. Nebulosavägen 12, 863 33 Sundsbruk i Sundsvall. Du hittar mer om vägbeskrivning med bland annat karta här.

Gillar

Kommentarer