När det suger, så suger det

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Idag har jag jobbat till förbannelse. Jag har varit överallt och ändå ingen stans känns det som. Har fått skriva in i en tabell i datorn, samma sak som igår. Först skriva ut ett ex som jag gjort klart, sedan ändra i det och skriva ut ett ex till. Väldigt mycket att göra. Ja och till råga på allt, så började datorn krångla. Windows XP i all ära, men krångla gör det nog mer än en gång.

Jag fick också hjälpa vikarien att fixa fint i montern där grejorna jag skrivit in i tabell på datorn skulle. Bilder på grejor ser ni där under. Sedan kolla igenom tabellen vilka grejor som finns kvar, vilka som var sålda och så vidare. En del grejor hittade vi inte där. Grejorna kommer från butik Kreha.

Vad är Kreha? Butik Kreha säljer hantverk, nytillverkat och olika produkter tillverkade genom återbruk, det finns även olika produkter av linne med textiltryck, kuddar, väskor, halsdukar, mössor, vantar, blästrade produkter med mera. Dessa saker görs av folk som har olika funktionsvariationer.
Butiken finns på Köpmangatan 55 i Timrå, 5 minuters promenad från torget.

Kreha har även visning av kognitiva hjälpmedel (hjälpmedel för hjärnan). Enkla hjälpmedel som kan ge dig stöd med tid, planering och kommunikation.

Vissa av grejorna har vi bytt ut mot nya och vissa grejor har vi faktiskt behållit.

Jag fick lära människan som är vikarie när ordinarie personal är sjukskriven, att det är vi som jobbar (vi kallas brukare) som fixar med te och kaffe på eftermiddagen, om vi dricker det i vårat rum och inte i café. Då slutade personen genast att göra det och lät en av oss fixa det själv. Jag sade också till att vi själva hämtar skurhink och trasa när vi torkar borden i café efter lunchen. Det är ingenting den där vikarien hämtar åt oss, det gör vi alltid själva. Jag såg att vikarien hämtade det åt en brukare jag jobbar med, som brukar kunna hämta själv. Jag sade inte detta för att vara elak, sade det med välmening. Jag vill inte att vi ska gå bakåt i utvecklingen när vi har vikarie ett tag. Vikarien skulle tänka på det jag sagt och låta oss fixa själva nästa gång.

Idag är jag trött i huvudet på många vis och ska ta mig en sväng ner till återvinningen i garaget här jag bor. Det är så mycket i min låda för återvinning, den är överfylld med återvinning av olika slag.

Hoppas att du haft en fin dag med allt du tagit dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar

Kommentarer