Några bra låtar igen

Jag tycker om att tipsa om musik jag gillar och den här gången är det inget undantag. Jag vet inte varför jag tycker om att tipsa om musik, men det är väl en del av mitt liv kanske? Ja, någonting ditåt.

Gruppen jag tänker tipsa om heter Klara & jag. Gruppen stötte jag på inne på Spotify, när jag skulle lyssna på någon spellista. Tyvärr minns jag inte vilken spellista jag lyssnade på, så där jag kan inte ge tips.

Du kanske redan hört låtarna jag tipsar om? Har du gjort det, så är det ingenting att göra någonting åt. Jag lägger ändå ut, så att folk som inte hört kan få chansen att lyssna och kanske hitta en ny favorit. Jag hoppas det i alla fall.

Vilka är tjejerna i gruppen?

Klara & Jag består av Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling. Första gången de träffades var de 16 år, båda skrev låtar på egen hand och älskade klassisk svensk pop.
”Första kvällen vi träffades hamnade vi på Södra Station, där vi lät tåg efter tåg gå förbi eftersom vi inte kunde sluta prata om musik. Vi hade väldigt lika inställning och älskade samma artister” säger Klara Tuva.
Johanna fortsätter. ”Och båda var hjärtekrossade. Första gången vi umgicks bara vi två skrev vi en låt, och den försöker vi fortfarande göra något av ibland. Den är verkligen inte bra, men för oss är det något superromantiskt över den så vi har svårt att släppa den.”

För tre år sedan bestämde de sig för att verkligen satsa på musiken tillsammans. De gav varandra uppdrag likt hemläxor där de skulle skriva låtar med en viss karaokebakgrund eller använda specifika ord. Under just ett sånt uppdrag föddes Fake It ’Til You Make It. ”Från början var den inte ABBA-inspirerad utan det var någonting som föddes när vi började jobba med den i studion och lägga in ”AHA”, säger Klara Tuva.
”Vi vill ha samma ledsendans-känsla som många av ABBAs låtar har. Liksom dansmusik men med ett melankoliskt drag” fortsätter Johanna.

Efter att ha skrivit musik tillsammans av och till i åtta år har det blivit väldigt tydligt för Klara Tuva och Johanna hur de ser sig själva som duo och låtskrivare. ”Vi gör aldrig avkall på det som är vår grej och eftersom vi är två kan vi alltid påminna varandra om vad det är. Vi litar på varandra helt och hållet och vet hur vi skriver” förklarar Klara Tuva.
”Vi har redan pratat igenom allt! Ibland tänker jag att det gått fort, men vi har kämpat för det här i snart tio år ” avslutar Johanna.

Källa: www.mynewsdesk.com/se/ och YouTube

  • 90 visningar

Gillar

Kommentarer