Mycket ska man läsa tydligen...

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är med bra med dig, vilket det är med mig.

Nu ska du veta att jag dömer ingen som tror eller tillhör en religion, alla får vara precis som de själva är. Jag är inte den som dömer någon. Själv är jag varken troende eller annat och går alltså aldrig i kyrkan, ber några böner eller läser bibeln. Jag är heller inte konfirmerad och det är på grund av att jag själv inte ville konfirmera mig. Jag kände inget behov av att göra det och har fortfarande inte det behovet i vuxen ålder heller.

Det som hände idag när jag var ute på byn, det var att det kom en snubbe. Han frågade om han fick ge mig en tidning och jag sa ja. Jag hade ingen aning vad det handlade om. Han pratade på och frågade om jag brukar gå i kyrkan. Jag sa att jag brukar inte göra det. Då pekade han ut var närmsta kyrka är och sa där är en kyrka. Jag svarade Filaldefia, ja. (heter också Pingstkyrkan). Den där snubben hade munskyddet nere vid hakan, vilket det där inte gör någon nytta.

Det jag ställer mig frågande till är det där som Jan Olof påstår här. "Jag blev helad från dödlig cancer". Mig veterligen kan man inte bli fri från sin cancer genom religion. Det funkar inte alls så. Det spelar ingen roll vilken religion det gäller, att bli fri från dödlig cancer genom att bli troende, det funkar inte. Det är nog något annat egenlitgen och behandlingar på sjukhuset som gör att han blivit botad från sin cancer. Han kanske tror att det är genom religionen, eftersom hjärnan ibland kan spela dig ett spratt när du är på väg att dö och då kan man känna det som han beskriver. I själva verket har religionen ingenting med den dödliga cancern att göra anser jag.

Förlåt om jag blev lite för personlig i mitt resonemang, men alla får tycka och tro vad de själva vill. Det är ett fritt land.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,