Mycket nytt som händer

Hallå där ute. Nu är det mycket nytt som händer. Jag har fått veta saker om att där jag jobbade förut ska flytta till ett annat ställe, eftersom det är bättre med rullstolar, rullatorer osv att man håller till på bottenplan och slipper åka hiss för att komma till arbetsplatsen. Vad det ska vara i dessa lokaler som blir tomma, det vet jag inte ännu.

Hört andra saker också om en personal i min grupp som har pension efter nästa år. Vad som händer med oss som blir kvar då, det vet jag inte ännu. Det finns ju tid att fundera på det och börja tänka på livet efter den här personalen. Vi alla tycker om personen så himla mycket, att vi inte vill att denna någonsin ska gå i pension. Den dagen kom fortare än vad jag hade trott någonsin känns det som. Det känns precis som att vi satt och snackade om att personen har 5 år kvar innan pension. Nu är det bara ett år kvar ungefär eller lite drygt. Det känns väldigt sorgligt att behöva tänka på det och jag känner mig nedstämd i kroppen, tankar far runt osv. Fick veta detta idag och det gör mig illa till mods. Får försöka tänka på roliga saker istället, sådant som gör mig glad. Jag vill ju inte deppa ihop helt i onödan.

Denna eftermiddag hade vi en gammal personal på besök, som varit pensionär i snart 3 år. Det var trevligt och personen hade problem med sin mobil, vilket jag lovat att hjälpa till med någon dag framöver. Jag lovade att hjälpa till, så att bilder från mobilen kan föras över till datorn. Personen pratade om något program till datorn, som inte ens någon som studerat data eller vad det heter på högskolan kunde hjälpa till. Därför satte personen sitt hopp till mig och personen sa att h*n tror absolut att jag kan hjälpa till. Men så hade ju bilderna från kameran laddats över till OneDrive, när det var en person som hjälpte till med det där för någon vecka sedan. Men personen sa att h*n bara hjälpte till, så att bilderna från kameran lägger sig på minneskortet. Det är tur att personen har en Samsung, eftersom jag då väldigt lätt kan hjälpa till. Jag vet exakt hur jag får bort så att det inte laddas upp någonting till OneDrive när man fotar. Jag hade det problemet själv, förr om åren och löste det hur bra som helst. Sedan är ju inte den här personen jag ska hjälpa så införstådd med Windows 10 heller, så där har man lite att jobba på kan jag säga.

När detta blir vet jag inte, men det jag vet... det är att jag kan hjälpa till med detta. Jag kan ju nästan detta i sömnen och inte behöver jag något program att använda mig av heller. Det är bara att ha mobilen som en USB-enhet och fixa det den vägen. Jag lär nog säga "Fort var det gjort" eller liknande. Jag är så high på det här med teknik, vilket den äldre generationen absolut inte är. Även om de vill lära sig, så kommer de att glömma bort allt de fått lära sig. Nästan så man behöver skriva en instruktion eller bruksanvisning av hur man gör, så att de kommer ihåg till nästa gång det är dags.

  • Dagbok
  • 58 visningar

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
,

Hahaha, vet du vad, det finns folk i den äldre generationen som är lika duktig som du på detta med data. Man ska inte dra alla över en kam, dvs man får förstå att folk är olika och kan olika saker.

Tråkigt att den omtyckta personalen ska sluta, men den måste väl ersättas av nån annan och det kanske blir nån som är lika bra! Förstår att du tycker det blir jobbigt, men det är ju en fas och när det inte är nytt längre så blir det nog bra.

mynameisjossan
mynameisjossan,

Hej. Självklart kommer personen ersättas, det hoppas jag iaf. Jag hoppad också det blir bra till slut. Men det är ju ett helt år kvar, mycket hinner hända 😊 Nej, jag vet att inte alla äldre är dåliga på teknik mm

nouw.com/mynameisjossan