Möta pappa efter jobbet

Ikväll mötte jag pappa efter jobbet (hans jobb) och följde med hem till mina föräldrar för att äta. Mamma hade redan lagat den mat jag beställt, vilket var hemgjord pyttipanna med stekt ägg. Mums, vad gott.

Därefter kom min pappa med en glad överraskning, att han ville följa med hem till mig för att dricka te. Sagt och gjort. Vi tog en runda till affären också, för att jag skulle köpa bröd och filmjölk liksom. Du vet, de där standardgrejorna.

Utanför pappas jobb fick jag vänta en stund och då passade jag på att skriva med fingrarna i frosten på en sandlåda som stod där. Pappa brukar promenera till och från jobbet, vilket jag gjorde också ikväll.

Efter att vi ätit hos mina föräldrar, drog pappa och jag till affären för att handla. Mamma hade sagt till mig innan, att pappa och jag kunde köpa någon god bulle att smaska på. Vilket vi också gjorde, efter att jag föreslog det för pappa på vägen till affären. Det blev att vi köpte en påse med fyra olika bullar, varav två av dessa som du ser på bilden åt vi tillsammans, när vi kollade på första avsnittet av en norsk serie som heter Vinterdrömmen och handlar om 31-årige Jens som har kastat loss från civilisationen. Han har sagt upp sig från jobbet och tänker tillbringa vintern ensam och under enkla förhållanden i vildmarken i fjällmassivet Sylane vid norsksvenska gränsen. Att fira julafton utan sällskap i kylan, under en presenning och med endast en brasa att värma sig vid, blir till ett minne för livet. Är du också sugen på att se serien, så kan du göra det här:

Ute har det börjat snöa, vilket inte alls är särskilt kul. Som tur är snöade det inte så mycket när pappa och jag gick iväg hem till mig. Det kändes skönt. Mamma föreslog att vi kunde ta bilen, men pappa och jag kände att vi kunde gå den där lilla biten, vilket vi också gjorde.

Någon som vet vad en sådan bulle heter eller kallas? Jag har själv ingen aning, tyvärr.

Innan vi började se serien, så berättade jag för pappa om Morden i Hallonbergen. Jag såg det igår via Kalla Fakta och pappa hade inte hört talas om det alls. Jag berättade för honom och han tyckte det tog en halvtimma för mig att berätta för honom. Jag tog bara med det viktigaste, som namnet på personerna, gängen och personen som blev mördad.

Du kan se hela avsnittet här under, om du vill.

Gillar

Kommentarer