Morgonens filmtips

God morgon!

Jag tycker som du säkert redan vet om att se på film. I fredags såg jag en film med mina föräldrar som de visserligen sett förut, men vi såg den igen tillsammans. Jag blev överraskad över hur bra den var och inga mardrömmar fick jag heller, tack och lov. Jag brukar ha mardrömmar, när jag ser den här typen av filmer.

Filmen jag tipsar om är en sann historia som gjorts om till spelfilm, om en händelse från andra världskriget.

Jag tycker filmen var mycket bra, välgjord och speglade personer och händelser perfekt. Jag var ju inte med om andra världskriget, men jag kan ju ändå tycka till.

Filmen jag tänkte tipsa om heter Hacksaw Ridge.

Handling: Den sanna berättelsen om kampen för att ta över det ökända japanska fästet Hacksaw Ridge under andra världskriget. Sist kvar på slagfältet var sjukvårdaren Desmond T Doss, som vägrade bära vapen. Desmonds hjältemod gjorde honom till den första vapenvägraren genom historien att motta den amerikanska hedersmedaljen.

Genre: Biografi, Krig, Drama Regissör: Mel Gibson Premiär: 4 november 2016 (Sverige) Åldersgräns: 15 år Längd: 2h 19 min Utmärkelser: Academy Award, Screen Actors Guild Awards, British Academy of Film & Television Arts

Vill du, så kan du läsa mer om filmens utmärkelser här.

P.S Filmen finns att köpa på både DVD och Blu-Ray. Den finns även att streama på sfanytime.com från 39:-, YouTube från 29:- och comhemplay.se

Gillar

Kommentarer