Morgon på jobbet

Hallå alla mina kära läsare och alla andra också för den delen.

Idag gick jag upp 7.15, men låg kvar till 7.30. Då behagade jag att ta mig ur sängen. Jag klev då upp, fixade frukost och gjorde mig i ordning för en förmiddag på jobbet.

Min kompis/jobbarkompis Cattis frågade mig i tisdags om jag inte kunde tänka mig att gå förmiddag på fredag (idag), eftersom att hon annars inte får träffa mig något. Jag går ju bara eftermiddagar och hon jobbar ju i kyrkan, förutom fredagar då hon är på Daglig verksamhet (DV). Sagt och gjort, jag gick till och med för att möta henne. Hann dock inte gå så långt, förrän hon kom gående och vi gjorde sällskap den bit som var kvar.

Väl på jobbet, så drack vi antingen te eller kaffe medan vi gick igenom reportage som vissa av mina jobbarkompisar klippt ut av intressanta saker ur veckans dagstidningar. Det var kul att vara med på.

Det som var jobbigt, det var att Cattis satt med mobiltelefonen och grejade medan vi hade som vi kallar det "morgonfika" tillsammans i gruppen. Jag känner att jag inte kommer att gå förmiddag något mer när hon är där, om hon inte direkt från början stänger av ljudet på mobilen. Jag lade min mobil i skåpet och hade ljudlös, men inte hon. Det som hände var att hon fick meddelanden, så telefonen lät asså. Det var inget vidare och jag blev störd av det. Dessutom skulle hon sitta framåtlutad mot bordet och hålla på med telefonen också, när vi satt och diskuterade nyheterna tillsammans. Ja, det känner jag att jag blir arg på. Efter ett tag, så stängde hon i alla fall av ljudet och det blev en aning bättre.

Vi har ju regler som inte följs, tyvärr. Vi ska ju inte använda mobilen under arbetstid, utan bara ha den framme på rasten eller om det är något särskilt. Jag får ha den framme, om jag skriver in något viktigt i min kalender i mobilen, annars har jag den alltid ljudlös i skåpet. När det gäller vissa och somliga, så ändras reglerna.

Jag bryr mig inte om personen detta berör blir sur eller så på mig, men jag tycker att regler är till för att följas. Annars kan man lika gärna sluta bry sig om reglerna som gäller i samhället också. Jag menar, man kan ju slå ner en person och säga att man inte kunde lägga band på sig, utan kände bara att man hade behov av att slå ner personen. Det blir ju helt fel och därför tycker jag dessa regler ska gälla även på arbetsplatsen och man gör som man bestämt från början. Har man mobilen med sig, så ska den vara ljudlös och inte användas, om det inte är något särskilt. Den ska inte ens ligga på bordet och fresta personen i fråga tycker jag, så att denne blir sugen på att använda och bara måste göra det.

Cattis satt även och tittade på klipp i mobilen hon fått skickade till sig och med tanke på det, så hördes ju ljudet där också. Det fick hon stänga av manuellt, eftersom det inte satt ihop med det vanliga ljudet, då man stänger av för meddelanden, ringsignal osv med ett och samma knapptryck.

Händer det där igen, när vi jobbar samtidigt... då går jag hem från jobbet alltså eller ställer till något, så att det inte stör. Jag följer reglerna och stör inte mina medmänniskor.

Det kanske finns nya regler på min arbetsplats, som jag inte känner till? Det tror jag dock inte.

  • Dagbok
  • 7 visningar

Gillar

Kommentarer