Mitt ISO-tal sköt i höjden

Redigering - Photoshop/Online

Idag har jag varit iväg med mina föräldrar till något som heter Gammahöjden och ligger vid Skeppshamn. Jag fotade några fåglar vid fågelmatningen med min Canon EOS 80D, Objektivet 100-400 mm och converter på 1,4 x. Inte undra på att ISO-talet gick i taket och var uppe på 6400 när det var sämre ljusförhållanden. Bilderna blir mer brusiga, korniga eller vad jag ska säga när det är sämre ljusförhållanden. Det är inte optimalt i alla fall.

Här kommer resultatet på någon slags redigering jag försökt åstadkomma med Camera Raw och även Photoshop. Man kan ju se att även efter en redigering, så är det ändå inte knivskarpa bilder här. Jag hade ju inte det optimala resultatet att jobba med heller, men något har jag ju försökt åstadkomma ändå.

Versionen av Camera Raw jag använder mig av är 10.5

Ser man den oredigerade bilden såhär, då ser man inte så mycket färgstick och dåligheter. Förstorar man bilden, det är då det börjar komma smygande. Inte jättesnyggt.

Förstorar man upp bilden rätt mycket, som jag gjorde i exemplet här ovan. Ja, då blir det inte snyggt. Därför ska man i möjligaste mån försöka undvika höga ISO-tal när man fotograferar.

Färgsticken syns inte alls här, även om bilden är beskuren och redigerad en hel del. Det är skönt att bilden ser bra ut när man tittar på den såhär.

För att få bilden sådär, utan färgsticken gick jag in i Camera Raw, under detail och valde att dra i Sharpening/Amount till 30, Noise Reduction/Color till 37 och Noise Reduction/Luminance till 18. För mig såg det bäst ut faktiskt. Därefter redigerade jag som vanligt i Photoshop, vilket jag inte tänker gå in på här och nu.

Vill du veta vad ISO-tal är för något? Läs då här. Jag har inte jättebra koll på vad det är för något eller hur jag ska förklara.

  • 40 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229