Mina favoriter Sveriges 12:a - ESC

Ge mig ett E, ge mig ett S, ge mig ett C. Vad blir det? E-S-C

Igår var det live av Eurovision "Sveriges 12:a". Mina favoriter var faktiskt, överraskande nog inte vinnaren. Den var väl helt okej, men föll inte mig i smaken på så vis.

Sarah Dawn Finder och Christer Björkman var programledarna. Edward af Sillén var den som presenterade bidragen.

Jag satt hemma, ensam i min soffa och såg på detta. Skulle ha sett med mina föräldrar, men eftersom det är jobb imorgon (för de som inte får jobba pga pandemin som råder), så fick jag se hemma hos mig. Pappa hade inte hunnit få tillräckligt med sömn, om han skulle ha följt mig hem efteråt. Då kom han i säng sent och ska upp hyfsat tidigt ändå. Nog om detta.

Stort grattis till Island och Daði og Gagnamagnið - Think About Things. Daði får komma till vår svenska Melodifestivalen nästa år, för att framföra sin låt live för oss som tittar genom TV och de som är på plats i arenan.

Mina favoriter ser du här!

Jag gav bidraget 5 av 5 ♥ i röster

Jag gav bidraget 2 av 5 ♥ i röster. Inte för att det var dåligt, men ingen klar favorit

Jag gav bidraget 3 av 5 ♥ i röster

Jag gav bidraget 3 av 5 ♥ i röster

Detta bidrag var ingenting jag själv röstade på, utan jag gjorde det åt mina föräldrar som tycker det var ett riktigt bra bidrag. 5 av 5 ♥ i röster

Jag gav bidraget 5 av 5 ♥ i röster

Jag gav bidraget 5 av 5 ♥ i röster. Det påminner om ett soundtrack till någon ungdomsfilm eller serie. Det handlar på riktigt om den här tjejens liv

Detta bidrag röstade jag på åt mina föräldrar, eftersom de ville att jag skulle göra det. De ville ha 3 av 5 ♥ i röster

Jag gav bidraget 5 av 5 i röster. Jag tycker att låten är underbar och hon har en sådan mäktig sångröst.

På lördags sänds det live från Rotterdam i Nederländerna. Europe shine a light, klockan 21:00 i SVT1 och SVT play. Du kan även se det på Eurovision Song Contests Youtube-kanal, som du hittar här.

Eurovision: Europe Shine a Light kommer att vara ett direktsänt TV-program från European Broadcasting Union och producerat av de nederländska TV-bolagen AVROTROS, NOS och NPO.

Programmet kommer att presenterades av: Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit, Nikkie de Jager

Nikkie har berättat på sin YouTube att hon kommit ut som transperson. Heja Nikkie. Hon berättade, på grund av hot om utpressning. I videon säger hon att hon föddes i fel kropp. Du kan läsa vidare här.

Nu ser vi fram emot lördag, för att se vad som händer kring ESC, nu när det är mitt i pandemin som råder.

Tycker du att rätt låt vann i Sveriges egen lilla omröstning i ESC?

Gillar

Kommentarer