Min recension av semifinal 2 - ESC 2021

Jag tycker till om ESC - Semifinal 2 2021

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är på topp med dig.

Det här är ett tidsinställt inlägg jag skrev igår efter att ha hört alla bidrag i semifinalen. Jag kommer inte att ha så mycket tid till att skriva och fixa med detta inlägg under förmiddagen och jag vill att inlägget kommer upp i bra tid och inte någon gång under eftermiddagen.

I detta inlägg kommer jag att ge er min syn på semifinal 2 av ESC (Eurovision Song Contest) och vad jag tycker om bidragen.

Det är 3500 personer i publiken på plats i arenan och alla är testade för Corona, vilket är himla bra. Det måste vara kul för de som uppträder att få höra publikens jubel live igen och inte alltid höra något förinspelat.

1. San Marino: Senhit – “Adrenalina“

Det spelar ingen roll att den världskända artisten Flo Rida är med i bidraget med både sång/rap och någon form av dans eller vad det ska föreställa, det är inte alls i min smak.

Nej, det var inget bra bidrag. Även om det var samma som varit med och skrivit Tusses bidrag så säger jag nej. Jag må vara partisk, men Tusses bidrag är så mycket bättre på alla plan, tycker jag.

2. Estland: Uku Suviste – “The Lucky One“

Jag tycker att det här påminner om något material för ett pojkband,. Han ser ju propert klädd ut också, men utöver det var det inte mycket jag gillar med bidraget.

3. Tjeckien: Benny Cristo – “Omaga“

Jag tycker väldigt mycket om det som händer i bakgrunden och det på golvet, annars gillar jag inte det här bidraget särskilt mycket.

4. Grekland: Stefania – “Last Dance“

Det här känns väldigt bra, både framträdandet på scenen och sången. Det var helt fantastiskt och jag vet ju att Grekland brukar ha bra bidrag. Detta kom inte som någon överraskning för mig. Det är coolt att det bara är byxor och tröja som syns vita för dansarna och ingenting annat.

Jag lade till bidraget i min spellista för 2021 på min Spotify. Då är det något jag fastnat för alltså.

5. Österrike: Vincent Bueno – “Amen“

Allt jag hörde i bidraget var ordet Amen, annars hörde jag inget mer. Det var nog inget viktigt heller kanske? Vad vet jag. Nej till detta bidrag i vilket fall som helst.

6. Polen: RAFAŁ – “The Ride“

Det här kändes som någonting som skulle passat ett pojkband. Det var coolt med allt som var runtomkring och dansarna också med sina lysen eller vad man kallar det.

7. Moldavien: Natalia Gordienko – “Sugar“

Jag trodde att jag skulle gilla det här bidraget och det gjorde jag också. Det var riktigt bra faktiskt och så bra att jag lade till det i min spellista för 2021 på min Spotify.

8. Island: Daði & Gagnamagnið – “10 years“

Det här var ett bra bidrag, men fjolårets bidrag var ännu bättre. Synd att de inte kunde vara där live och uppträda, på grund av att Johann var sjuk i Corona.

Häftigt scenframträdande med de där instrumenten som det spelades på.

9. Serbien: Hurricane – “Loco Loco“

Det finns mycket att säga om detta bidrag, men jag har bara en sak att säga och det är USCH.

Bidraget föll mig inte i smaken och kändes bara fjantigt eller konstigt rättare sagt. Ingenting jag skulle skriva hem om, ifall jag säger så. Bidraget blir inte ens bättre av att det är snygga tjejer på scenen.

10. Georgien: Tornike Kipiani – “You“

Den här killen har en bra sångröst, han är lugn och säker på sin sak. Trots det lyfter inte numret och blir sådär smäktande som en ballad ska vara. Synd att han heller inte är bra på sitt engelska uttal, eftersom han sjunger på just det språket.

11. Albanien: Anxhela Peristeri – “Karma“

Jag tycker att det här var ett häftigt scenframträdande, utöver det var det inte så mycket mer. Låten kändes väldigt lång och det kändes som om den aldrig skulle ta slut. Dessa minuter kändes nästan oändliga. Nej, ingenting mer än scenframträdandet fick mig att gilla detta. Bidraget i sig var inte mycket att hurra för.

12. Portugal: The Black Mamba – “Love is On My Side“

Det här bidraget kändes sådär lugnt och fridfullt, lite gammaldags och härligt på något vis. Jag tycker verkligen att det var skönt att lyssna på och få någon slags lugn inom sig.

13. Bulgarien: Victoria – “Growing Up Is Getting Old“

Det här bidraget hade jag ingen känsla av alls, inte åt något håll. Det var rätt intetsägande, men ett lugnt och fint framförande. Det är något jag kände att jag i stunden föredrog att titta på.

14. Finland: Blind Channel – “Dark Side“

Det här ��r inte min typ av musikstil, ingenting jag gick igång på om jag säger så. Det var en liten cool detalj tycker jag, att alla hade ett rött finger på handen.

Ingenting som föll mig i smaken, om jag säger så och då är jag helt ärlig. Det kvittar ändå tycker jag att det är ett av mina (Sveriges) grannländer. Gillar jag inte bidraget så kan jag inte vara bussig att gilla det, bara för att det är mitt grannland till Sverige.

15. Lettland: Samanta Tīna – ”The Moon Is Rising”

Det finns inget annat att säga, än att det här är ett sömnpiller. Ingenting för mig alltså.

16. Schweiz: Gjon’s Tears – “Tout l’Univers“

Nej, nej, nej. Det finns inte ord som kan beskriva det som denna låt inte har. Den har ingenting och känns inte alls som någonting jag gillar. Mycket falsett och allt möjligt, men det blev inte speciellt intressant tycker jag.

Jag tycker han gjorde det jättebra, men det föll mig ändå inte i smaken på något vis.

17. Danmark: Fyr & Flamme – “Øve Os På Hinanden“

Bidraget kändes äkta och lite sådär gammaldags att man får vibbar tillbaka i tiden till gamla ESC.

Jag tycker att scenkläderna var roliga och färgglada, precis sådant som jag gillar. Jag tycker verkligen om färg på kläder och där har de lyckats bra. Låten i sig var lite svängig också.

Är den där blomman en äkta tatuering han i lila har på bröstet?

Vilka länder gick vidare till lördagens stora final?

Albanien, Serbien, Bulgarien, Moldavien, Portugal, Island, San Marino, Schweiz, Grekland, Finland.

Vilka bidrag gillade du bäst och vilka hade du gärna sett i finalen, om inte din favorit kom med till den stora finalen på lördag?

Gillar

Kommentarer