Melodifestivalen Deltävling 4

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Denna gång var Oscar Zia ännu bättre programledare än förra gången. Han sjöng ju till och med på italienska, bara det är något jag personligen uppskattar. Han har ju italienska rötter, så det är kul att höra då. Farah Abadi har jag inte så mycket nytt att komma med, hon var som förra gången. Jag menar bra alltså.

Tyvärr kommer jag inte att leta upp en bild på artisten att lägga upp här i inlägget eftersom jag fick böter och tillsägelse förra året, då jag lade upp en bild på Månz Zelerlöw jag hittat på nätet och själv inte fotat. Jag vill inte riskera någonting igen. Det är tråkigt att inte kunna ha någon bild relaterad till det jag skriver, men jag vill verkligen inte åka på böter igen. Du kan läsa om vad som hände mig här.

Nu till det väsentliga, nämligen vad jag tyckte om bidragen ikväll.

1. Anna Bergendahl – Higher Power 

Låtskrivare:  Anna Bergendahl, Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm.

Den här gången har Anna samma låtskrivare som 2020, då hon tävlade med "Kingdom Come". Den här låten var mycket sämre än den förra på många plan.

Jag tycker inte alls att låten sade någonting, den lyfte heller inte och blev till någonting jag känner bara wow. Nej, det var rätt och slätt mellanmjölk. Nog för att jag vet att Anna kan det här med att sjunga och brukar skriva hit efter hit, men den här gången gick det tyvärr inte vägen enligt mig.

Anna har en skön röst och ett sound jag verkligen brukar gilla, men inte denna gång. Det blev mellanmjölk rakt igenom, tyvärr.

2. Lillasyster  – Till Our Days Are Over 

Låtskrivare: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Ian-Paolo Lira, Martin Westerstrand .

Det här är inte min typ av musik, ingenting jag vanligtvis lyssnar på alltså. Det kommer ju inte som någon överraskning att det inte faller mig i smaken.

Jag tycker ingenting med numret var tråkigt eller så, bara inte min stil riktigt. Alla olika stilar och genrer har rätt att få vara med i festivalen och så även denna genre. Det säger jag inte emot, bara att det inte var min stil.

Nu går vi vidare...

3. Malin Christin  – Synd om dig

Låtskrivare:  Jonathan Lavotha, Oliver Heinänen, Malin Christin.

Till att börja med är Malin syster till Wiktoria som har varit med i melodifestivalen förr.

Den här låten kan jag säga var riktigt dålig. Inget illa att sjunga om sitt ex, men det här är inte vad folket vill ha. Det ska vara glatt, upptempo och ja, schlager. Nej, kanske inte. Det ska vara glatt i alla fall, det är vad man vill ha i en festival. I alla fall vill jag det, typ något annat än det jag fick.

Den här låten sade mig ingenting och fick mig inte att känna någonting.. Nej, tack och hej.

4. Tenori – La Stella

Låtskrivare: Dan Sundquist, Kristian Lagerström, Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren, Sarah Börjesson Wassberg .

Det här kändes direkt som någonting ett öststatsland kunnat skicka som bidrag till Eurovision Song Contest (ESC).

Det kunde lätt varit en pausunderhållning i melodifestivalen, så att man kunde gå på toaletten med gott samvete och inte missa någonting väsentligt.

Det låt både falskt, illa och var hemskt att se på. Lite skämskudde eller vad jag ska säga. NEJ, ingenting för mig.

5. MEDINA  – In i dimman

Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali.

Det här var någonting som i alla fall svängde en aning, inte mer än så direkt. Det var inte bra, men heller inte dåligt. Sådant som går att lyssna på i alla fall.

De var klädda i sina vardagliga kläder, det kändes som någonting de kan ha till vardags. Nu får du rätta mig om jag har fel, men det känns även som om folk från orten eller typ Rinkeby, Tensta mm har den där stilen på kläder som de hade på scenen här.

Jag sjöng med i låten när det var snabbrepris, men mer än så var det inte. Den här låten kan jag nog lyssna på i radion eller så, men skulle inte välja denna att lyssna på självmant.

6. Angelino - The End

Låtskrivare: Angelino Markenhorn, Julie Aagaard, Melanie Wehbe, Thomas Stengaard.

Jag tycker inte heller om denna låt, eftersom den inte sade mig någonting. Den handlar, likt Malin Christin om ett ex.

Det här föll mig inte i smaken. Det var ingenting som lyfte låten och gjorde så den tog fart. Skriket eller vad det skulle föreställa kunde lika gärna ha tagits bort ur låten, eftersom det enligt mig inte tillförde någonting.

Det var ingenting jag kommer ihåg och tog till mig.

7. Klara Hammarström - Run To The Hills

Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Julie Aagaard, Anderz Wrethov, Klara Hammarström.

Jag brukar gilla Klara och gjorde så även denna gång. Låten i sig lyfte inte riktigt och gjorde så att det blev sådär mäktigt i refrängen som jag önskat.

Det fanns ingen bättre denna deltävling, så jag röstade på Klara. Hon var den bästa ikväll. Låten blir nog bättre efter några fler lyssningar antar jag, som det brukar bli med vissa låtar.

Jag gillar dock hennes scenkläder, så coola. De där stövlarna är något jag kan bli avundsjuk på, men jag skulle inte kunna hantera att gå i sådana i vilket fall som helst. Såg man hur rustningen (scenkläderna) hennes såg ut, så påminner framdelen om antingen en hummer eller en kräfta tycker jag. Om man räknar bort eldsflammorna vill säga.

Direkt till final gick: Klara Hammarström och MEDINA

Till semifinal (förr andra chansen) gick: Anna Bergendahl och Lillasyster

Vad tycker du om bidragen i denna deltävling?

Hoppas att du får en fortsatt fin kväll och en riktigt god natts sömn. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw2022 #bestofnouw #melodifestivalen

Gillar