Melodifestivalen Deltävling 3

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Ikväll har jag kollat på Mello. Ni som mot förmodan inte vet vad Mello är, så är det Melodifestivalen med andra ord. Ni kan inte ha missat att det kallas Mello.

Oscar Zia gjorde även denna gång ett riktigt bra jobb, likaså Farah Abadi. Johanna Nordström var inte direkt i min smak, när det skulle förställa att hon var nervös inför det hon höll på med. Där blev det i mina ögon inte humor, det var inte ens någonting som föreställde humor.

Tyvärr kommer jag inte att leta upp en bild på artisten att lägga upp här i inlägget eftersom jag fick böter och tillsägelse förra året, då jag lade upp en bild på Månz Zelerlöw jag hittat på nätet och själv inte fotat. Jag vill inte riskera någonting igen. Det är tråkigt att inte kunna ha någon bild relaterad till det jag skriver, men jag vill verkligen inte åka på böter igen. Du kan läsa om vad som hände mig här.

Jaja, nog om det. Vad tyckte jag om bidragen ikväll? Det kanske är någonting att ta reda på eller? Jag kör ändå.

1. Cazzi Opeia – I Can´t Get Enough

Låtskrivare: Bishat Araya, Jakob Redtzer, Cazzi Opeia, Paul Rey.

Cazzi Opeia, eller Moa Carlebecker som hon egentligen heter är inte direkt i min smak. Jag trodde att jag skulle gilla detta, men inte det. Jag tycker inte scenkläderna passade in, låten var inte i min smak och heller inte koreografin. Kanske att den blir bra om jag får lyssna lite mer på låten, så att den sätter sig?

Vid första lyssningen var det ingenting jag tänkte på som bra eller värt att gå vidare till final. Absolut ingenting som borde representera Sverige i ESC (Eurovision Song Contest) tycker jag.

2. Lancelot Hedman – Lyckligt slut 

Låtskrivare: Lancelot Hedman, Niklas Carson Mattsson. 

Det här var inte någonting som föll mig i smaken. Det kom inte igång och fick någonting jag kommer ihåg av låten. Nej, helt intetsägande. Det var en ballad som inte alls var bra. Missförstå mig inte, ballader kan vara fina och sköna att lyssna på. Det finns många bra där ute, men just denna var inte någonting som jag fastnade för.

Han gjorde det bra, absolut. Han har ju allt det där som man behöver ha för att charma folket därhemma i stugorna, men för mig var detta mellanmjölk.

Det var inget fel på scenkläderna eller så vidare, bara det att låten i sig var för tråkig.

3. Lisa Miskovsky  – Best to Come 

Låtskrivare: Lisa Miskovsky, David Lindgren Zacharias.

Denna låt fastnade jag för direkt. Inte för att jag är ett så stort fan av Lisa, men jag vet att hon är duktig på att få till hits och göra musik mm. Det här föll mig i smaken.

Allt med detta bidrag var fräscht, nytt och strålade av lycka. Att det skulle utspela sig på en tågstation eller en tunnelbanestation var för mig någonting coolt, nytt och idérikt.

Låten lyfter också på sina håll och har det där lilla extra som är så otroligt viktigt i dessa sammanhang på många vis. Jag kände direkt att det här är bra, det här kommer att hålla. Den här låten kan bli någonting på längre sikt också, om man lyssnar in sig på den och inte bara hör den i festivalen. Den där första lyssningen är ack så viktig i detta sammanhang. Jag tog i alla fall den till mig.

4. Tribe Friday – Shut Me Up

Låtskrivare: Isak Gunnarsson, Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann.

Med detta bidrag kände jag väl inte WOW. Jag kände heller inte att det var dåligt eller tråkigt på något vis. Det var någonting som enligt mig kunde varit en mellanakt, men absolut inte tråkigt. Det kändes inte som någonting jag inte kunde lyssna på, men heller ingenting jag vill höra mer av. Jag menar, det gick att lyssna på och var inte mer än så.

Scenkläderna passade in och själva koreografin också. Tyvärr har jag glömt bort hur låten gick och vad den handlade om. Det blir ofta så med någonting man inte själv fastnar för sådär.

5. Faith Kakembo – Freedom

Låtskrivare: Laurell Barker, Anderz Wrethov, Palle Hammarlund, Faith Kakembo.

Jag tycker att den här kvinnan har ett coolt jobb som narkossjuksköterska vid sidan av sitt artisteri.

Egentligen borde bidraget ha blivit diskat tycker jag eller ändrat, eftersom introt till låten är en stöld från Lady Gagas låt Always Remember Us This Way från filmen A Star Is Born. Jag lyssnade på introt av låten Faith sjöng som i skrivande stund finns ute på YouTube i en inspelad version från TV och versionen från A Star Is Born och inser att det är exakt likadant. Att man inte ändrade på det och lät bli att göra så. Det är sjukt hur lika det är alltså. Att ha med en annan känd låts intro i sin egen när man tävlar såhär, det är någonting jag tycker är helt fel och borde strida mot tävlingens regler.

Bidrag som gått direkt till final får inte ha sina bidrag ute i offentligenheten innan alla andra deltävlingar är avgjorda. Därför kan du kanske inte hitta detta bidrag och själv jämföra förrän efter nästa veckas deltävling.

Jag har ingenting annat att klaga på vad gäller detta bidrag. Det är kul för henne att hon gått vidare och tagit sig hela vägen till final, med tanke på att hon slutade på en 5:e plats i deltävlingen förra gången hon var med, 2020.

Jag vet inte om du tänkte på det, men i presentationen av artisterna i början av programmet, så glömde Farah bort att presentera Faith Kakembo, det blev Linda Bengtzing som hon sade. Sedan gick kameran vidare och återkom till Faith Kakembo, men där sade hon ingenting senare.

6. Linda Bengtzing – Fyrfaldigt hurra!

Låtskrivare: Thomas G:son, Linda Bengtzing, Myra Granberg, Daniel Jelldéus.

Linda är inte någon jag har som favorit längre. Jag har genom åren tyckt att hon har haft en hel del bra låtar, men denna var förfärligt dålig. Inte ens i min vildaste fantasi kan jag försöka få det här bidraget till någonting bra.

Det hördes att hon inte har någon särskilt bra kondition längre, eftersom hon var rätt trött i rösten när hon hoppade, sprang omkring och skulle sjunga. Jag tycker inte heller att hon har lika bra sångröst som förr. Enligt mig blev detta ett bottennapp.

Kläderna hon hade på sig, vad skulle det föreställa? Clown, möhippa eller vad? Nej, det passade inte in någonstans och gjorde det bara grällt med det där skrikigt orangea med paljetter som blingade. Nej, fy!

Något att tillägga? Det tror jag nog inte.

7. Anders Bagge – Bigger Than The Universe

Låtskrivare: Anders Bagge, Jimmy Jansson, Peter Boström, Thomas G:son.

När alla artister presenterades, så sade Farah Andreas Bagge och inte Anders Bagge. Det rättades till senare av Oscar när han presenterade bidraget inför att Anders skulle göra sig redo för uppträdandet.

Att Anders.... förlåt Andreas eller... var det kanske Anders ändå? Nåja, skämt åsido.

Att Anders kan sjunga är det ingen tvekan om, han gör det riktigt bra. Han har en stark röst som sitter där den ska, dock är han inte i klass med Tommy Körberg, det är få som slår honom här i Sverige vad gäller sångröst.

Själva scenframträdandet tycker jag inte var något storslaget sådär, han stod bara stilla och sjöng. I låten i sig var det inte mycket som lyfte och tog fart, även om Anders nu är duktig att sjunga och har volym i strupen. Det blev aldrig sådär mäktigt som jag hade hoppats eller önskat kanske man säger? Bakgrunderna var fantastiska och lyfte allt på ett bra vis.

Nåväl, det var inget fel på detta. Absolut inte. Han gjorde riktigt bra ifrån sig, även om själva bidraget i sig inte var något jag jublade högt över.

Direkt till final gick: Faith Kakembo och Anders Bagge

Till semifinal (förr andra chansen) gick: Cazzi Opeia och Lisa Miskovsky

Vad tycker du om bidragen i denna deltävling?

Hoppas att du får en fortsatt fin kväll och en riktigt god natts sömn. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw2022 #bestofnouw #melodifestivalen

Gillar