Melodifestivalen Deltävling 2

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Denna kväll har jag kollat på Melodifestivalen, vilket i folkmun kallas Mello. Jag kollade med mina föräldrar hemma hos dem, som varje lördag.

Jag tycker att Oscar Zia var bra som programledare även denna gång. Även Farah Abadi gjorde ett fint jobb.

Jag tycker dock inte att mellanakterna var särskilt bra. Eva Rydberg var inte alls rolig någonstans, även om hon skulle vara det troligen. Det lyfte dock då Ewa Roos kom ut på scenen och de körde sitt bidrag från förra året på andra språk. Där blev det genast lite bättre, efter detta så klingade det bra tyvärr av. Inget ont om Eva Rydberg hon är en riktig jäkel på att dansa och hålla koll på scenografin, det är ett plus i kanten med tanke på hennes ålder. Riktig krutgumma.

Behållningen tycker jag av mellanakt var när Per Andersson fick vara med på ett hörn. Synd att han fick en så kort stund i rampljuset där. Han är en favorit med god humor tycker jag.

Tyvärr kommer jag inte att leta upp en bild på artisten att lägga upp här i inlägget eftersom jag fick böter och tillsägelse förra året, då jag lade upp en bild på Månz Zelerlöw jag hittat på nätet och själv inte fotat. Jag vill inte riskera någonting igen. Det är tråkigt att inte kunna ha någon bild relaterad till det jag skriver, men jag vill verkligen inte åka på böter igen. Du kan läsa om vad som hände mig här.

1. Liamoo – Bluffin

Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali.

Jag vet ju sedan förut att Liamoo kan vara riktigt bra och gör saker och ting otroligt bra. Den här låten var för intetsägande för min del, även om han absolut försökte och gjorde sitt bästa.

Jag tycker heller inte att klädstilen var något fel. Han brukar ju ha sådan stil på kläderna när han är på scenen, vad jag vet i alla fall.

Själva uppträdandet var det heller inget fel på. Synd att helheten inte höll för min del.

Något som kan vara kul att lägga till var att jag inte riktigt hörde när Oscar talade om vad låten hette. Jag hade på förhand inte kollat upp ordentligt vad den heter, så jag trodde han sa Blaffen, ungefär som en blaffa. Han sa dock Bluffin.

2. Niello & Lisa Ajax – Tror du att jag bryr mig

Låtskrivare: Yvonne Dahlbom, Niklas ”Niello” Grahn Linroth, Jesper Welander.

Det första jag reagerade på var hur falskt det lät när Niello körde sin del på scenen, det lät inte alls särskilt bra vill jag lova. Lisa kom dock och räddade upp det. Att hon kan sjunga, det är ju helt klart. Hon är riktigt vass på det tycker jag.

Scenkläderna har jag ingenting att klaga på alls, det är säkert.

Det försökte se ut som om det var lite av en musikvideo hela konceptet med hur allt var uppbyggt på scenen. Det gjorde mig inte förvirrad, men fick mig att tänka lite. Ingenting med det där som skulle föreställa hårfönar passade in i det hela.

På det stora hela tycker jag att det blev en bra låt när Lisa kom in och gjorde sin del sångmässigt.

3. Samira Manners – I want to be loved

Låtskrivare: Samira Manners, Fredrik Andersson.

Nog för att den här tjejen har rösten och ett bra tonläge i sin röst, att hon påminner lite om Lena som vann för Tyskland i ESC (Eurovision Song Contest) 2010.

Låten i sig lät för enformig, nästan det enda hon sjöng i låten var just orden I want to be loved. Det lät inte alls bra, men hon sjöng ju något annat också. Det jag mest kom ihåg var hur länge hon sjöng just efter varandra I want to be loved. Uttalet på engelska var det inget problem med, eftersom hennes pappa är från England och då sitter det väl i sedan barnsben.

Ett plus i kanten att hon inte försöker dölja sin skånska dialekt eftersom hon är född och uppvuxen i skånska Svedala.

Härligt ändå att hon kör på modet med hängselbyxor.

4. Alvaro Estrella – Suave

Låtskrivare: Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Alvaro Estrella.

Vad betyder nu ordet Suvave? Alvaro säger själv att om man Googlar får man upp ordet mild, men säger att ordet sensualitet känns bättre. I hans mening innebär det att vi ska ”dansa suave”, att vi ska dansa tryckare och sensuellt med vår partner. Där tycker han att ”sensuellt” säger mer än ordet ”mild”. Det handlar om att hur man dansar lite försiktigt, charmigt och sensuellt med sin partner,

Låten i sig tycker jag påminner om en blandning av någonting han kört förr. Det kändes inte direkt som någonting nytt. Det lät som en gammal repris med ny text. Dock gillade jag den av någon underlig anledning.

Klädvalet var väl inte så charmigt, tycker jag. Han kunde låtit bli den där västen, det var inte alls snyggt.

Framträdandet på scenen var väl heller inte mycket att skryta med. Nästan likadant som förra gången han var med i tävlingen, kom med något nytt gällande danssteg kanske.

5. Browsing Collection – Face in the crowd

Låtskrivare: Carolina Karlsson, Mimi Brander, Moa Lenngren, Nora Lenngren, Sandra Bjurman, Jimmy Wahlsteen.

Det här var bland det värsta jag hört i sammanhang som detta, inte alls bra. Vad de sjöng struntade jag blankt i, ville bara att det skulle ta slut. Det var bara för hårt och konstigt. Nej, bara nej.

Inget fel i övrigt på scenkläder men jag gillade inte hur de förde sig på scenen med allt ljus som flimrade mm. De ville väl att det skulle se coolt ut, men för mig blev det inte ens lite coolt. Det blev totalt nej och jag tänkte på annat under deras framträdande.

Det här var någonting som kunde använts när man ville ha pausunderhållning, för att kunna gå på toaletten en sväng. Något man alltså inte behövde se eller uppleva.

Jag som inte är ett fan av riktigt hård rock, tycker inte alls om detta.

6. John Lundvik - Änglavakt

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors, John Lundvik.

Jag vet att John är bra och har gjort mycket bra musik, nu senast med låten Too Late For Love som backades upp av gruppen The Mamas i ESC i Tel Aviv 2019.

Den här gången gick det inte hela vägen för min del. Han kunde inte toppa det han gjorde med The mamas och Too Late For Love anser jag.

Han gjorde det bra, men själva låten lyfte aldrig och fick det där lilla extra om den så väl i mitt tycke hade behövt. Med det sagt vill jag inte påpeka att varken låten eller någonting annat var dåligt, absolut inte. Jag menar bara att det inte lyfte som förr. Ovant dock att höra honom på svenska med ett svenskt bidrag. Det kanske är det som gjorde det hela lite mer ovant? Jag tror nog inte det, om jag ska vara ärlig

Jag tycker inte att det var fel på scenkläder eller någonting annat, allt passade in på ett bra vis. Han har ingenting att skämmas för. Den lilla detaljen jag inte vet om du tänkte på, det är att han var barfota och jag har för mig att han varit det förr också i dessa sammanhang.

7. Tone  Sekelius – My way

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Tone Sekelius .

Det här är en stark personlighet. Det här är en låt som verkligen föll mig i smaken, eftersom den är så stark och berör med vad den handlar om.

Jag tycker personligen det är starkt att vi har en Thomas som går ut med att vara en transperson, byter namn till Tone och har sagt att hon inte ska behöva identifieras av vad som finns mellan benen.

Jag tycker hon var mycket fin i sina scenkläder, framträdandet var också väldigt starkt och viktigt i och med låtens budskap. Det är riktigt modigt anser jag, att våga ta plats och vara den man vill vara. Det spelar ingen roll hur man är eller vem man än är, transperson eller ej. Det är en riktigt modig låt och en modig person som framför den så bra i sin helhet.

Jag gillade framträdandet, budskapet i låten, scenkläderna, ja allt. Det passade in så bra och gjorde att jag blev glad på mer än ett vis.

Jag har följt den här personen från början på YouTube när personen var Thomas Sekelius, innan han kom ut som Tone. Jag slutade följa när det för mig blev för mycket som handlade om smink, vilket jag inte alls är intresserad av. Nu gillade jag vad jag såg och hörde i Mello.

Direkt till final gick: Liamoo och John Lundvik

Till semifinal (förr andra chansen) gick: Alvaro Estrella och Tone Sekelius

Vad tycker du om bidragen i denna deltävling?

Hoppas att du får en fortsatt fin kväll och en riktigt god natts sömn. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw2022 #bestofnouw #melodifestivalen

Gillar