Melodifestivalen Deltävling 1

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Nu kommer jag att dela med mig av vad jag tycker om första deltävlingen av årets melodifestival, som ni ju också vet brukar kallas mello i folkmun.

Jag tycker helt klart att Oscar Zia gjorde ett kanonbra jobb som programledare för tävlingen.

Det var heller inget fel på Farah Abadi som intervjuade artisterna inför kvällens tävling i förinspelade klipp, men som också var i arenan och intervjuade på plats.

Nu till bidragen och vad jag tycker om de.

Tyvärr kommer jag inte att leta upp en bild på artisten att lägga upp här i inlägget eftersom jag fick böter och tillsägelse förra året, då jag lade upp en bild på Månz Zelerlöw jag hittat på nätet och själv inte fotat. Jag vill inte riskera någonting igen. Det är tråkigt att inte kunna ha någon bild relaterad till det jag skriver, men jag vill verkligen inte åka på böter igen. Du kan läsa om vad som hände mig här.

1. Malou Prytz – Bananas

Låtskrivare:  Alice Gernandt, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb.

Den här låten var för hård för min smak, inte direkt något som jag gillade och jublade över.

Scenkläderna var heller ingen höjdare. Skulle det se ut som om hon hade tatueringar på kroppen med den där långärmade tröjan under det där gröna hon hade över? Jag förstod inte och inte heller var det något snyggt.

2. Theoz – Som du vill

Låtskrivare: Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt.

Det är snyggt med myskläder, det ser lite sådär avslappnat ut. Ja, inte på scenen kanske men hemma i soffan. Det var inte direkt fel klädval ändå, det passade in. Dock vet jag inte vad jag tyckte om bidraget, det lät bara samma hela tiden. Det blev för mig ganska tjatigt. Kanske om jag hör låten igen och får lyssna in mig på den? Vem vet.

3. Shirley Clamp – Let there be angels

Låtskrivare: Mats Tärnfors, Pelle Nylén, Shirley Clamp, Jakob Skarin.

Sjunde gången i festivalen. Är det inte dags att ge upp och låta någon annan ta plats för att få visa upp sig? Låt någon som aldrig varit med få en chans där.

Låten var inte alls någonting som föll mig i smaken, jag brukar vanligtvis gilla Shirleys musik, men detta var långt ifrån bra. Nej, usch och fy.

Scenkläderna klagar jag inte på, de passade in och jag såg inget fel där alls.

4. Omar Rudberg – Moving like that

Låtskrivare: Omar Rudberg, Gustav Blomberg, Amanda Kongshaug, Kristin Marie.

Den här låten föll mig i smaken, den var riktigt bra och en sådan man kommer dansa till på klubbarna framöver. Nu när restriktionerna ska tas bort helt på onsdag menar jag.

Jag tycker både om låten och framträdandet, det här kändes fräscht och svängigt. Det är någonting jag absolut vill höra mer av.

5. Danne Stråhed – Hallabaloo

Låtskrivare: Danne Stråhed, Fredrik Andersson, Erik Stenhammar.

Det här var inget bidrag jag gillade. Jag tycker inte heller om texten, helt fantasilöst.

"Åh jag fick spela för syster och bror och jag fick sjunga mina do-di-li-do. När folk dom dansa i gyllene skor. Det är mitt liv, det är hallabaloo". Var det slut på rim, så man fick använda sig av nödrim här eller? Do-di-li-do och hallabaloo. Inte låter det bra, det måste du hålla med om.

Jag har ingen koll på den här mannen från förr, men nu vet jag att det inte är någon som faller mig i smaken.

Här är det inget fel på scenkläderna tycker jag. Ett plus i kanten att han har kvar sin skånska dialekt och kör med den fullt ut här.

Under 70-talet spelade han i bandet Chinox som 1976 fick vara förband till AC/DC. 1982 spelade han i sin tur i bandet Änglabarn som spelade med Queen under deras Skandinavienturné. Det märks inte att han har varit förband till dessa stora band, det gör inte hans framträdande bättre anser jag.

6. Cornelia Jakobs – Hold me closer

Låtskrivare: Isa Molin, David Zandén, Cornelia Jakobsdotter.

Den här låten var mer i min smak, men ingen riktig favorit sådär. Jag tycker den går att lyssna på, men inte mer än så. Kanske behöver lyssna in mig på den lite mer, så att jag kan ta in det hon sjunger på ett helt annat vis? Jag vet inte.

Hela framträdandet på scenen och hur hon är klädd stör mig inte alls. Det passar bra ihop med allt annat.

7. Robin Bengtsson – Innocent love

Låtskrivare: David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg, Sebastian Atas.

Det är inget fel på Robin, det tycker jag inte alls. Det jag kan tycka är konstigt är att folk som redan vunnit en hel tävling och fått repecentera Sverige i Eurovision Song Contest (ESC) får ställa upp en gång till och tävla. Jag tycker att det borde finns andra som ska få komma fram i rampljuset, få visa upp sig och få en chans.

Jag tycker om Robins scenkläder, hur hans framträdande var på scenen och valet av låt. Det är en låt som kommer att växa sig stor, ge det bara lite tid och fler lyssningar så ska du se.

Direkt till final gick: Cornelia Jakobs och Robin Bengtsson

Till semifinal (förr andra chansen) gick: Danne Stråhed och Theoz

Vad tycker du om bidragen i denna deltävling?

Hoppas att du får en fortsatt fin kväll och en riktigt god natts sömn. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw2022 #bestofnouw #melodifestivalen

Gillar