Melodifestivalen 2021

Hallå där ute. Är du också som jag, att du gillar melodifestivalen? Ja, då kan jag avslöja vilka som redan nu ryktas vara klara för tävlingen 2021.

Fler som ryktas vara klara för tävlingen kommer jag att lägga upp senare. Tar inte alla på en gång, det kommer bli för mycket att läsa.

Jag hoppas att någonting av det jag lagt upp stämmer. Min källa är Aftonbladet.

The Mamas som vann årets tävling med låten "Move" och tävlade med John Lundvik i ESC förra året med låten "Too Late For Love" sägs vara klara för en av nästa års deltävlingar.

För er som helst missat gruppen, så är The Mamas en svensk-amerikansk musikgrupp med soul-/gospel-stil.

Johanna Maria Jansson, känd under artistnamnet Dotter sägs vara klara för en av nästa års deltävlingar. I Melodifestivalen 2020 deltog hon med låten ”Bulletproof” som hon skrev tillsammans med låtskrivarna Dino Medanhodzic och Erik Dahlqvist. Låten slutade på andra plats i finalen mot The Mamas, där det skilje 2 poäng ifrån vinst.

Inför festivalen 2017 skrev hon bidraget "A Million Years" tillsammans med Thomas G:son, Peter Boström och Mariette Hansson som framfördes av Mariette. Den nådde finalen och hamnade där på fjärde plats.

Hon debuterade själv som artist med låten "Cry" 2018. Den slutade på en sjätte plats och var därigenom utslagen.

Hon var även en av låtskrivarna till bidraget "Victorious" som framfördes av Lina Hedlund i den tredje delfinalen av Melodifestivalen 2019 och som gick direkt till final.

Det svenska rockbandet Lillasyster sägs vara klara för en av deltävlingarna. Bandet har aldrig tidigare deltagit i festivalen, så det här är första gången.

Emil Assergård är en svensk låtskrivare och musiker som framförallt skriver på svenska.

Han har flera gånger funnits med i Melodifestivalens slutpussel, men varje gång fått sena besked om att han hamnat precis utanför startfältet. Nästa år ryktas det att han är med som en av de tävlande.

Han är också sambo med den kroppspositiva tjejen Linda-Marie Nilsson.

Nathalie Brydolf tävlade i ”Idol” 2018 där hon slutade sexa.

Hon sökte också kärleken i Bachelor 2019.

Hon har aldrig tidigare deltagit i festivalen. Nu ryktas det att hon är klar för en av deltävlingarna nästa år.

Även Frida Green ryktas vara klar för en av deltävlingarna.

I Talang 2018 tog hon sig till final, men i årets Idol 2020 hyllades hon först av juryn då hon sjön på skånska, men ratades under audition där hon valt att slipa bort dialekten.

Hon har aldrig tidigare deltagit i melodifestivalen, så hon är en debutant.

Tousin "Tusse" Chiza ryktas vara klar för att göra debut i melodifestivalen nästa år. Han var med i talang 2018 där han tog sig till finalen, men vann aldrig. Han vann där emot Idol 2019.

Som barn flydde han från sitt hemland på grund av krig. Han kom till Sverige utan sina föräldrar och bodde sina första år i både Nora och Västerås innan han slutligen flyttade till en familj i den lilla byn Kullsbjörken tillhörande orten Tällberg utanför Leksand i Dalarna, där han har bott sedan 2015.

Det grammisvinnande dansbandet Sannex ryktas vara klara för debut i tävlingen nästa år.

Julia Alfrida från talangtävlingen ”P4 nästa” ryktas göra sin debut i tävlingen nästa år.

Den svenska sångerskan Jessica Andersson ryktas vara klar för en plats i festivalen nästa år.

Jessica är ingen nykomling i festivalen. 2003 deltog hon tillsammans med Magnus Bäcklund i den svenska poppgruppen Fame. De framförde låten "Give me your live" Fame framförde även låten "Vindarna vänder oss" i festivalen 2004. Bidraget gick direkt vidare från sin deltävling till finalen, där den slutade på en sjätte plats.

År 2006 framförde Jessica som soloartis låten "Kalla Nätter", som slutade på en femte plats i sin deltävling och tog sig aldrig till finalen.

År 2007 framförde Jessica bidraget "Kom". Den tog sig till andra chansen där den slutade på plats fyra.

År 2010 framförde hon balladen "I Did It For Love". Den tog sig till Andra Chansen, där den först slog ut Alcazar (med låten Headlines) och därefter Kalle Moraeus och Orsa spelmän (med låten Underbart). Därmed gick låten till final i Globen.

År 2015 tävlade Jessica med Låten "Can't Hurt Me Now". Bidraget slutade på en elfte plats i finalen.

År 2018 tävlade Jessica med låten "Party Voice". Låten gick till final och slutade på en elfte plats.

Nu ryktas det åter vara dags för Jessica tävla igen.

Sami Rekik AKA Sam-E (Från Medina) och Wahl (Christopher Wahl) (Från Södra Sidan) ryktas vara klara för en plats i tävlingen nästa år. Dessa två kommer att tävla ihop.

Den svenska artisten, TV-profilen och tidigare tävlingsryttaren Klara Hammarström ryktas vara klar för en plats i tävlingen nästa år.

Hon har tidigare synts i TV-serien Familjen Hammarström på SVT där man får följa henne och hennes familj.

Hon är tvillingsyster till Selma Hammarström

Låten hon ska framföra ryktas vara skriven av bland andra Andreas Wijk. I år gjorde hon sin debut i tävlingen med låten Nobody.

Även Alvaro Estrella säga vara klar för melodifestivalen nästa år.

Han deltog som soloartist i Melodifestivalen 2014 med låten "Bedroom". Låten gick in som veckans högst placerade Melodifestivalslåt på plats 9 på Digilistan 9 februari 2014.

Han har även medverkat som bakgrundsdansare i Melodifestivalen under flera år till Danny Saucedos bidrag "Amazing", Eric Saades bidrag "Popular", Måns Zelmerlöw, Ola Svensson, Darin och Carola.

I år deltog han tillsammans med Mendez och låten ”Vamos Amigos”. Låten tog sig till andra chansen och där vidare till final, men vann aldrig hela tävlingen.

Utöver detta har han även spelat rollen som Chino på Malmö opera i uppsättningen "West side story" år 2018.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligtblogg #personligtinlägg #personligt #personligt #personligblogger #personligbloggare #melodifestivalen #musik #musikk

Gillar

Kommentarer