Mello - Vad tyckte jag om deltävling 3

Hallå därute i den berömda holken. Nu kommer jag att gå igenom vad jag tyckte om bidragen i kvällens deltävling av Melodifestivalen.

Jag tycker det var ett mycket bra jobb av programledarna och så klart Leif och Billy som även de var underhållning i sig. Jag hade hört talas om dessa snubbar förut, men inte visste jag någonting för det. Jag har aldrig sett deras humorserie, men efter festivalen såg jag ett avsnitt som visades i SVT med grabbarna. Rätt underhållande om du frågar mig. Det blir nog fler program att titta på, tror jag.

Nog om detta. Om vi ska återgå till kvällens deltävling och vad jag tyckte om den.

Here we go.

Charlotte Perrelli

Låt: ”Still young”

Låtskrivare: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Charlie Gustavsson

Nja, efter första lyssningen lät det ingenting speciellt eller någonting jag ville ha mer av. Jag kände bara att nu får det räcka. Varken bra eller dåligt. Jag kände efter att ha lyssnat en gång till på snabbgenomgången att jag mycket väl kommer att ge bidraget en chans och kanske lyssna på det när det väl finns att lyssna på där ute bland streamingtjänsterna.

Att hon skulle gå vidare direkt, det förstod jag innan jag ens hört bidraget. Jag menar, det är ju Charlotte för tusan. En riktigt folkkär person. Att hon gick vidare var ju ingen skräll direkt.

Emil Assergård

Låt: ”Om allting skiter sig”

Låtskrivare: Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov, Johanna Wrethov

Emil är faktiskt en riktigt bra artist och låtskrivare, men det här föll mig tyvärr inte i smaken. Det var platt och intetsägande, kändes som mellanmjölk eller liknande. Det var helt okej, men sade inte så mycket mer än så. Ingenting att skriva hem om, ifall jag säger så.

Klara Hammarström

Låt: ”Beat of broken hearts”

Låtskrivare: David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattson, Andreas Wijk

Jag har hört bättre låtar med henne och då är jag snäll. Hon har en riktigt bra röst och så vidare, men det höll inte hela vägen för mig. Kanske att det tar sig vid fler lyssningar? Jag får ge det en chans igen framöver.

Mustasch

Låt: ”Contagious”

Låtskrivare: Ralf Gyllenhammar, David Johannesson

Alla skandaler kring gruppen den senaste tiden och allt vad de står för gällande den där tjejen och det som hände gör att jag inte ens gav bidraget en chans. Jag gick ifrån TV:n och kom tillbaka när deras bidrag var över. Jag kände bara NEJ, inte den här gruppen. Fy fan. När snabbreprisen var igång, då höll jag för öronen och tänkte på annat.

Elisa Lindström

Låt: ”Den du är”

Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Ingela ”Pling” Forsman, Elisa Lindström

Den här tjejen har en riktig skön och härlig sångröst, men det här gick inte hem hos mig. Det var tyvärr så intetsägande som det bara kan bli typ. Det lyfte ingenstans och kände heller inte som att jag ville ha mer.

Jag slår vad om att jag kommer att lyssna på bidraget framöver och känna att det är bra eller till och med sjunga med. Det brukar bli så för mig med bidrag jag från början inte tycker tillför någonting.

Alvaro Estrella

Låt: ”Baila baila”

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt

När jag hörde bidraget med melodi och text, så kände jag bara "Wow" Jag försökte sjunga med lite och svänga på kroppen där jag satt i soffan. Jag diggade med och kände att det här är ett härligt bidrag man blir glad av.

Jag gav 5 hjärtan av 5 möjliga i appen.

Tusse

Låt: ”Voices”

Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov

Jag minns honom från "Idol 2018", då han var med och tävlade. Jag minns hans starka röst, hur han tog alla med storm och var överlägsen, så överlägsen att han vann hela tävlingen år 2018. Nu kände jag samma sak igen, det var bästa bidraget i denna deltävling. Jag kände bara "WOW, det här vill jag höra mer av". Jag njöt verkligen de där minuterna han var uppe på scenen. Låten kommer absolut att kunna stå för sig själv och inte behöva något coolt nummer som lyfter den. Kommer garanterat att spelas flitigt på radiokanalerna framöver. Helt överlägset bäst denna deltävling och helt i min smak. Allt passade så perfekt ihop. Tänk om han vinner hela tävlingen och får representera Sverige i ESC? Jag tycker det var sådan klass på allt.

Det kan väl inte vara någon skräll att jag gav bidraget 5 av 5 hjärtan i appen, när jag skriver så mycket positivt om Tusse här?

Resultatet i deltävlingen när alla fått rösta som de ville ute i stugorna här i vårt avlånga land.

Finalister: Charlotte Perrelli och Tusse

Andra chansen: Alvaro Estrella och Klara Hammarström

Plats 5: Emil Assergård
Plats 6: Mustasch
Plats 7: Elisa Lindström

Gillar

Kommentarer