Mello - Vad tyckte jag om deltävling 2

Hallå där ute i den berömda holken. Nu kommer jag att gå igenom vad jag tyckte om denna veckas deltävling.

Jag kan börja med att ge en stor eloge till programledarna den här gången, nämligen Oscar Zia och Anis Don Demina med lite uppbackning av Christer Björkman. Personligen tycker jag att Oscar och Anis var mycket bättre än förra veckans Lena Philipsson, även om hon inte alls var dålig på något vis.

Redan innan vi kör igång, så kan jag redan nu delge dig att jag inte röstade på något bidrag alls den här gången.

Här är bidragen jag tyckte bäst och sämst om. Ingen särskild ordning alls, bara så som jag tyckte.

Dotter

Låt: ”Little tot”

Låtskrivare: Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic

Vid första lyssningen tyckte jag inte att bidraget sa så mycket eller att det var särskilt bra. Jag fick inte upp någonting som tydde på att jag skulle gilla bidraget. Det var ganska platt och intetsägande.

Efter att ha lyssnat en gång till på snabbgenomgången så insåg jag att bidraget faktiskt har det där lilla extra ändå. Det kommer nog att bli bättre efter fler lyssningar. Som det är nu får man ju inte lyssna på bidragen igen när de redan gått vidare till final, innan alla deltävlingar är över. Det gör mig ingenting, men jag kommer nog att lyssna igen.

Ett bra bidrag ska kunna stå för sig själv och inte behöva ha någon flashig show som räddar upp låten, vilket detta bidrag kommer att göra anser jag. Ibland behövs det mer än en lyssning på en låt, så att den ska hinna sätta sig och göra avtryck på lyssnaren.

Bidraget gick ju direkt till final och fick köras igen, vilket gjorde att jag fastnade för det mer.

Anton Ewald

Låt: ”New religion”

Låtskrivare: Jonas Wallin, Joe Killington, Anton Ewald, Maja Strömstedt (Agneta Sjödin & Niklas Strömstedts dotter)

Vid första lyssningen tyckte jag inte att låten alls sa någonting, det kändes bara platt och tråkigt på riktigt. Han är ju riktigt duktig att dansa, sjunga och allt som hör till där.

Jag gav bidraget en chans till i snabbgenomgången och kan verkligen inte annat än gilla bidraget. Det är helt genialiskt med både dansarnas koreografi tillsammans med Anton. De synkade varandra på ett bra vis.

Jag skulle faktiskt kunna lyssna på bidraget fristående från numret, eftersom det var i den klassen efter att ha lyssnat via snabbreprisen och sedan framträdandet igen via att han fick köra en gång till då han gick direkt till final.

Patrik Jean

Låt: ”Tears run dry”

Låtskrivare: Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe

Av alla bidrag som var helt okej, så var det här ett helt okej bidrag. Det var inte bäst, men heller inte sämst. Kommer faktiskt inte ihåg någonting av det och ändå har jag nästan nyss sett både framträdandet och hört bidraget. Då har det ju inte givit mig något vidare avtryck kan jag säga.

WAHL feat. SAMI

Låt: ”90-talet”

Låtskrivare: Sami Rekik, Christopher Vahlberg, Josefin Glenmark, Jesper Welander, Andreas Larsson

Det här bidraget var ju lite klämmigt eftersom det speglade en tid då jag växte upp. Jag gillade soundet på låten, men inte mycket mer än så tyvärr. Ingenting att hänga i julgranen som man så fint säger. För mig var det här ingenting mer än mellanmjölk.

Finns tyvärr inte så mycket att säga om detta.

Eva Rydberg & Ewa Roos

Låt: ”Rena rama ding dong”

Låtskrivare: Göran Sparrdahl, Kalle Rydberg (Evas son), Ari Lehtonen

Man kan ju börja fundera om det här är ett skämt eller om de verkligen menar allvar? Jag tycker det här var både gräsligt och förskräckligt på en och samma gång. Det ska tydligen vara en parodi på Tiktok, Facebook, Youtube, Instagram och influencers.

Eva Rydberg försökte sig på någon form av dans, vilket hon gjorde helt okej. Hon har ju faktiskt dansat förr och hennes äldre bror var danspedagog. Vad Ewa Roos försökte sig på för någon form av dans förstår jag inte, men hon gjorde ju så gott hon kunde förstår jag.

Nej, ett bidrag jag inte alls gillade. Det var inte ens underhållande eller humor för mig. Usch, vad dåligt med både sång/text och framträdandet på scenen.

Julia Alfrida

Låt: ”Rich”

Låtskrivare: Julia Alfrida, Jimmy Jansson, Melanie Wehbe

Nog för att den här tjejen kan sjunga, men bidraget var bara tjatigt, förmycket och samma hela tiden. Det blev ingen variation åt något håll. Inte alls någonting jag fastnade för.

Så fort Julia hade framfört bidraget, så var det för mig bortglömt. Med andra ord ingenting jag kommer att minnas.

Frida Green

Låt: ”The silence”

Låtskrivare: Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Joy Deb

Den här bruden har en väldigt fin/vacker sångröst, men för mig räckte det inte hela vägen. Det var en låt jag inte kommer att minnas någonting av. Det jag minns såhär i efterhand är den väldigt vackra gröna klänning Frida hade på sig när hon stod på scenen.

Hade gärna velat ha ut mer av låten, eftersom den här bruden verkligen kan sjunga och gör det ju riktigt bra också.

Resultatet i deltävlingen när alla fått rösta som de ville ute i stugorna här i vårt avlånga land.

Finalister: Dotter och Anton Ewald

Andra chansen: Eva & Ewa och Frida Green

Plats 5: Patrik Jean
Plats 6: Wahl feat. Sam
Plats 7: Julia Alfrida

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,

Håller så med dig om programledarna. De gjorde klart bättre jobb än förra veckans. Håller också med dig om bidragen. Gillade Dotter bäst och egentligen det enda jag gillade. Var också henne jag hoppades på kunde vara nåt idag.

Roligt att läsa dina åsikter. Tack, kram och sov sött sen❤

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,
Sov gott du med fina du. Nu ska jag dejta tandborsten och sluta spela spel på surfplattan 😍🥰
nouw.com/mynameisjossan
Eva i Dalarna
,

Jag tycker att Evorna gjorde riktigt bra ifrån sig, med tanke på att båda är 70plussare, Rydberg är väl snart 80. Och Ewa Roos har ju svårt artros så det gick väl så bra det kunde. Ibland kan ju diagnoser man har försvåra det man vill göra eller hur?

mynameisjossan
mynameisjossan,

Så är det ju att man har sämre att röra sig med artros. EWA och Eva är 77 och 72 år. Så klart gjorde de sitt bästa, men låten var i alla fall ingen höjdare

nouw.com/mynameisjossan