Mello - Vad tyckte jag om andra chansen

Hallå därute i den berömda holken. Hoppas att läget är på topp med dig, vilket det är med mig i alla fall.

Ikväll såg jag andra chansen av Melodifestivalen. Vad tyckte jag om den? Ja, det är frågan.

Jag tycker inte direkt att Shirley Clamp var särskilt bra som programledare. Jag tycker ju mycket om hennes musik och så har jag ju träffat henne i verkligheten en gång, men hon passade inte som programledare. Skämten hon drog föll sig platt och sa ingenting enligt mig. Nej, inget plus i kanten där.

Christer Björkman var lika bra som alltid, höll sig lite på sin kant och tog inte över allt för mycket. Han var lite sådär lagom lättsam.

De där tävlingarna som Shirley höll innan varje bidrag skulle upp på scenen var heller ingenting jag gillade. Det kändes inte särskilt välplanerat och roligt, nej tack till det.

Pausunderhållningen när de letade efter DJ Trexx sade inte heller så mycket, det var bara tråkigt rakt igenom.

Om du inte har koll på vilka som tävlade mot varandra i duellerna, så var det följande:

Alvaro Estrella mot Lillasyster

Eftersom jag inte är något fan av hårdrock, så gillade jag Alvaros bidrag bättre och har faktiskt lyssnat på det under veckan som gått också. Har gillat bidraget sedan första gången jag hörde det.

Alvaros bidrag heter "Baila Baila", vilket på spanska betyder "Dansa Dansa" Jag gav hans bidrag 5 hjärtan av 5 i appen

Frida Green mot Paul Rey

Här kunde jag inte välja, eftersom jag gillade båda två. Jag tycker väldigt mycket om Fridas klänning och känner att den är någonting jag skulle kunna tänka mig att ha på någon fest eller liknande i framtiden eller om jag ska gå på bröllop igen någon gång.

Pauls bidrag var lika bra som vanligt och jag tycker mycket om bidraget, eftersom det är enkelt och låten talar för sig själv

Jag gav båda två 5 hjärtan av 5 i appen

Eva Rydberg & Ewa Roos mot Clara  Klingenström

Jag har mer och mer lyssnat på Eva & Ewa och tycker att den låten faktiskt är väldigt bra. Jag gillar låten, eftersom den är trallvänlig och den får mig på bra humör. Jag sjunger också med i låten.

Det jag läste om bidraget var att ursprungligen skrevs embryot av Göran Sparrdahl, tänkt som en låt för habilitering. Textraderna handlade om hur man ska vicka foten, vrida höften och sedan rocka loss hela kroppen. Men projektet växte till något helt annat där även Evas son Kalle Rydberg och Ari Lehtonen deltagit i skrivandet. Eva Rydberg fick höra talas om projektet i somras.

Jag tycker också att Claras låt var fantastiskt bra, eftersom den växt med tiden och blivit bättre. Tycker dock inte att den hör hemma i dessa sammanhang eftersom det inte är en sådan typ av låt, den är mer sorlig, djup och har mer sårbarhet än vad en dänga i festivalen har tänker jag. Bidraget handlar om att känna sig lite friare, lite starkare. Den handlar om Claras uppbrott från ett liv med alkohol, droger och inte minst ett destruktivt förhållande.

Clara säger själv att det är så många som har skrivit och hört av sig till henne och berättat att de känner igen sig i låten och att den ger dem hopp. Till och med från andra länder, de förstår inte texten men fattar ändå vad det handlar om. Det är starkt.

Båda fick 5 hjärtan av 5 möjliga i appen av mig

Klara Hammarström mot Efraim Leo

Jag var inte så förtjust i Klaras låt första gången jag hörde den, men nu såhär efter att ha lyssnat mer på den, så har den vuxit och blivit bättre. Jag tycker faktiskt att refrängen har någonting och låten i sig också faktiskt, något jag tycker om faktiskt. Det står bra för sig själv, utan något framträdande också. Det ska en bra låt göra tycker jag, så man kan lyssna på den i radio mm.

Efraims bidrag är också ganska bra tycker jag, men ingen favorit så. Brukar inte lyssna på hans musik utanför festivalsammanhang. Men han gjorde ett riktigt bra jobb faktiskt och det ska han vara stolt över.

Jag gav här båda bidragen 5 hjärtan av 5 möjliga i appen

Resultatet när alla fått rösta som de ville ute i stugorna här i vårt avlånga land.

Finalister: Alvaro Estrella, Paul Rey, Clara Klingenström och Klara Hammarström

Utslagna: Lillasyster, Frida Green, Eva Rydberg & Ewa Roos, Eframim Leo

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,

Alltid roligt med dina reflektioner kring mellon. Tack!

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,

Vad roligt att det uppskattas 😍

nouw.com/mynameisjossan