Måste låta hjärnan få vila

Hallå där ute. Idag ska jag ta vara på dagen, bara ta den som den kommer och absolut inte bestämma mig för att göra någonting onödigt. Jag tycker inte att bloggen är ett dugg onödig, men jag vill låta bli den och försöka låta bli andra sociala medier också. Jag vill bara lägga undan allt och se hur livet kommer att bli då. Jag vill bara vara mig själv med mina egna känslor, inte gå all in på allt annat. Bara vara Josephine för en stund, vilket jag ju annars också är. Jag vill helt enkelt bara använda mobilen när jag ska ringa eller kolla nyheter som jag gör varje morgon.

Jag vill bara låta livet komma till mig idag och sluta upp med att vara online så mycket som jag ju ändå är. Även om både bloggen och Instagram är en del av mitt liv, så kan det bli lite väl mycket av den varan ibland. Man behöver ta en paus, fundera över saker och ting. Kanske bara lägga allt åt sidan och fokusera på sig själv, kanske med någon bra film, musik eller unna sig att bara njuta av livet. Allt behöver inte gå i ett rasande fort tempo. Man behöver stanna upp, reflektera och göra saker för sin egen skull också. Man behöver inte alltid tänka, tycka och göra saker för alla andra, för att andra gör det eller för att det förväntas av en. Man måste få vara ifrån sociala medier också, rensa hjärnan och inte alltid låta den gå på högvarv. I alla fall orkar inte jag det hur länge som helst, det kan hända att jag gör saker som en neurotypisk person (Neurotyp avser alltså en person som inte har någon neurologisk avvikelse som, till exempel en autism, ADHD eller särskild begåvning. En person som är neurotypisk kallas alltså en neurotyp eller NT) inte skulle känna som någonting stort eller ens märka av.

Jabra Elite 75t i mina öron

Jag tar in allt med syn och hörsel samtidigt. Ibland måste jag pausa och tänka på mig själv, istället för att tänka på alla andra eller bara låta hjärnan få vila. Jag behöver helt enkelt en paus och det behöver jag nu. Jag kommer inte ens heller att jobba idag, eftersom jag känner att jag verkligen behöver en paus från allt. Men tänker du... hon har ju nyss kommit tillbaka till sitt jobb, efter att ha varit ledig i 5 månader på grund av Covid-19. Ja, men det handlar inte om det. Jag har Aspergers Syndrom, vilket gör att jag tar in allt med syn och hörsel samtidigt som jag ju nämnde. Det gör att om jag gör flera saker eller ansträngande saker som inte är särskilt ansträngande för dig, vilket kanske gör att jag blir helt slut, matt, trött, gråter för minsta lilla och mår jättedåligt. Ja, det är så det kan vara. Gör jag en sak på dagen som att jobba till exempel och sedan gör en annan sak på kvällen, som är utmattande för min diagnos, då kommer det efteråt som ett brev på posten eller om jag gör saker flera dagar i rad. Det gör också att jag blir trött, slut, sliten och orkeslös.

Jag behöver lägga mig i tid, vilket jag är bra på att göra nu för tiden. Vardagar i alla fall, men så drömmer jag en massa konstiga drömmar som rubbar sömnen. Även om jag sovit, så har jag inte kommit in i någon slags djupsömn, vilket man behöver. Som grädde på detta mos, så har jag även tinnitus som tjuter utav helskotta rätt ofta. Vet du inte vad tinnitus är? Läs då här.

Jag vill inte bli utbränd, få vara hemma för att vila upp mig och sedan ha lång väg tillbaka. Det kan ibland gå väldigt fort att gå ner mig i en svacka och tid att återhämta mig. Vill verkligen inte att det ska hända, därför tar jag och pausar i tid.

Detta är ett tidsinställt inlägg, eftersom jag inte tänker sitta online och skriva idag. Du får ha överseende. Skrevs igår kväll och publiceras när jag ännu sover, förhoppningsvis.

Tack för mig. Jag återkommer igen!

P.S Bilden på hjärnan hittade jag online.

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,
Word. Du beskriver mitt liv med på pricken. Vila dig du och återkom när du vill. Har tänkt samma som dig i flera dagar nu men jag bmir liksom. Helt speedad och fastnar på ett tvångsmässigt sätt med allt jagvtar mig för. Men jagvska också försöka stoppa lite i tid. Kram♥️
nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,
Det är så här det känns när man har asperger, i alla fall för mig. Ta det lugnt du också och vila dig 🥰
nouw.com/mynameisjossan
Eva i Dalarna
,
Ja jag skulle tro att återhämtning är extra viktigt när man har tex asperger, men jag tror nog att alla behöver vila hjärnan ibland!
Ha en bra dag!