Månadslista - Oktober

Hallå hallå. Här kommer en månadslista från Oktober månad. Hoppas den uppskattas och gillas av dig. Jag gör ju oftast en sådan varje månad nu för tiden, så jag hoppas att detta uppskattas. Nu kör vi så det ryker eller något.

Månadens bästa!

Det måste ha varit när jag och min pappa åkte till Kalvträsk, var hos Konny Lundström för att försöka fota kungsörn. Vi fick aldrig fota någon kungsörn, men vi såg en som flög över gömslet där vi satt. Det är alltid något. Konnys hemsida hittar du här, om du själv skulle vilja åka på någon resa till honom.

Månadens sämsta!

Det måste vara att min morfar blev så sjuk att han hamnade på IVA. Det är någonting jag har svårt att släppa, eftersom det hände i torsdags.

Det är även väldigt tråkigt att en andra våg av pandemin (Covid-19/Corona) har tagit fart på många håll i landet, dock inte min del av landet under månaden.

Månadens behov!

Det har jag inte riktigt funderat på faktiskt, men det måste ju vara någonting det också på något vis. Det gäller bara att komma på vad det kan vara för någonting som är månadens behov.

Månadens roligaste!

Det måste nog ha varit min systerdotter, men i och för sig är hon ju alltid rolig tycker jag. Hon är 1 år och 7 månader just nu, men ändå är hon sådär rolig att hon kan skratta på beställning, göra roliga saker på beställning och lite så. Annars har jag ingenting som varit så mycket roligare än någonting annat.

Månadens äntligen!

Den var verkligen svår känner ju jag. Kommer inte på någonting just nu i skrivande stund, men får väl fundera ett tag till.

Månadens låt!

På senaste tiden har jag lyssnat flitigt på Miley Cyrus låt - Midgnight sky och även Anna Begendahls Thelema and Louise.

Månadens köp!

Jag har inte för mig att jag köpt något särskilt förra månaden, vilket jag är glad för ändå. Det är skönt att kunna hålla i pengarna och inte låta kronan rulla, bara för att den är rund. Nej, men jag brukar inte ofta handla någonting särskilt sådär. Det jag kan säga att jag köpt förra månaden, det är resan jag gjorde till Kalvträsk för att försöka fota kungsörn via Konny Lundström tillsammans med min pappa.

Månadens lärdom!

Man ska inte alltid säga vad man tycker och tänker till personer, även om personerna uppför sig som idioter. En dag kan det vara försent att säga att man älskar dessa personer och då har man vräkt ur sig ett och annat. Ja, även om personen i fråga varit dum från första början, så att man själv ifrågasätter.

Månadens serie!

Denna gång tipsar jag om två serier jag sett och tycker är helt okej att slötitta på, men du kanske tycker att de är riktigt bra? Vad vet jag.

Fullt Hus (Kanal 5) Detta är en svensk komediserie. Impulsiva Karin har aldrig riktigt hittat sitt kall i livet - till skillnad från sambon Henke, vars dröm är att driva sin restaurang till toppklass. När drömmen går i kras måste de svälja stoltheten och flytta hem till Karins föräldrar. I rollerna ser vi bland annat Liv Mjönäs, Fredde Granberg, Cecilia Forss, Sven Melander, Katarina Ewerlöf mfl.

Robssons (Cmore) En svensk komediserie för hela familjen. Möt robotfamiljen Robsson, utsända till jorden för att infiltrera människorna och samla information åt några hemlösa rymdvarelser. Samtidigt gör de sitt bästa för att förstå främmande begrepp som kärlek, kändisar, lögner och humor. Robssons är en stjärnspäckad komediserie av Fredde Granberg och Thomas Claesson, skapare bakom succéer som Familjen Rysberg, Hem till Midgård och Panik i tomteverkstan. I rollerna ser vi bland annat Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Victor Beer, Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou, Messiah Hallberg, Maja Kin, Kassel Ulving, Fredrik "Fab Freddie" Svensson mfl.

Månadens bild!

Det måste ändå vara den bild jag jobbat på under flera dagar under september och gjorde till en tavla att ha på väggen hemma hos mig. Jag är riktigt nöjd, beställde den ungefär lika stor som ett A4 i storlek.

Har du tränat denna månad?

Jag har väl tränat lite till och från, dock inte när jag varit borta på resan till Kalvträsk och Konny Lundström tillsamans med min pappa. Annars försöker jag gå varje måndag på medelgympa och varje tisdag på vattenträning (vattengympa).

Hur har din oktober månad varit?

Månaden har varit ganska bra faktiskt. Väldigt glad och lätt, det har känts som det om man jämför med vad som hände mot slutet av månaden. Det blev då lite sorgligt, eftersom min morfar blev inlagd på IVA. Det var väl inte det bästa avslutet på månaden.

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Åh jag kollade på fågelvideon och blev SÅ imponerad, wow så himla fina klipp!!! Kram ♥️

nouw.com/happym
mynameisjossan
mynameisjossan,

Man tackar så jättemycket 🥰

nouw.com/mynameisjossan