Man kan inte alltid vara smart

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att du mår bra så här på kvällskvisten. Jag mår i alla fall väldigt bra, om jag får säga det själv. Det får jag ju göra, eftersom att jag vet ju själv hur jag mår.

När man för engångsskull får gå i vårskor eller om det heter sommarskor? Nej, men det spelar ingen roll vad det heter. Du förstår nog ändå.

När man för engångsskull får gå i våriga skor igen, så händer det lite saker. För det första är det något hål i ena skon någonstans på högerfoten, så att när jag går på en väg som inte ligger mitt centrum så är det både is och mycket vatten med lera, så att det kommer in vatten i ena skon. Det resulterar i att strumpan/sockan blir otroligt blöt. Först bara lite, men sedan allt mer. Var svårt att undvika vattenpölar, eftersom jag inte visste var jag egentligen skulle gå där det inte var vatten. Det var i stort sätt blött hela vägen fram till där jag skulle vända och gå tillbaka. Brukar då gå en annan väg, vilken var torr och inte alls blöt. Det var då försent för att ena skon var redan blöt och båda två var rejält skitiga. Vita skosnören som blev mörkgrå och vita skor som blev helt fel färg de också.

Man känner ju sig så dum också, i alla fall jag. Tänk om någon märker detta eller är det ingen som tänker så? Förmodligen är det bara så att man själv känner av att det kommer in mer och mer vatten i skon, att det blir kallare och kallare där inne.

I början av promenaden var skorna väldigt vita eller i alla fall bra mycket vitare än efter promenaden

En bit in på promenaden gick jag på en asfalterad väg och här ser man ju hur skitig den ena skon verkligen är, jämfört med den andra

När jag kom hem, så var det bara att ställa skorna på tork på min inglasade balkong. Efter att de torkat till någorlunda, så var det här resultatet

Man får tänka sig för en extra gång, men det är lätt hänt att det blir som det blir med skor nu när man är så ivrig att ha lättare skor när våren börja komma allt mer här i Västernorrland.

Jag kommer naturligtvis att tvätta skorna, eftersom jag vill kunna använda de mer. Det är ett par skor jag verkligen tycker om. Blir de inte fina efter att de tvättats, så är det bara att slänga de i soporna eller använda de som skor jag inte behöver vara rädd om. Hoppas på det bästa för att få dessa vita och fina igen.

Efter att strumpan/sockan hade torkat till, så var den stel och smutsig. Jag skulle ha kunnat slå den i väggen, så att den gått i två delar. Inte riktigt kanske, men nästan i alla fall.

Någon som känner att den kan relatera till detta? Hoppas jag inte är ensam, men det borde jag inte vara eller?

Man kan inte alltid vara smart, även om man gör sitt bästa för att försöka vara det jämt och ständigt.

Gillar

Kommentarer