Man får grilla själv, himla trevligt

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Ikväll blev det middag med mina föräldrar på ett ställe i Sundsvall som heter Blackstone Steakhouse. Där var jag första gången då jag fyllde år, i november förra året.

På detta ställe får man en ca 700°C varm lavasten som man tillagar sitt eget kött eller sin egen fisk på. Det är ett koncept jag verkligen gillar och därför ville jag dit igen. Ingenting som mina föräldrar hade någonting emot, så det blev ikväll.

Vi orkade i vanlig ordning bara förrätt och varmrätt, efterrätten hoppade vi över.

Fördrinken blev som förra gången en alkoholfri Piña colada, eftersom jag inte dricker alkohol. Den var lika god nu som då.

Förrätt: Carpaccio:
Svensk biff, kaprisemulsion, friterad svartrot, picklade senapsfrön, rostade hasselnötter, Tryffelolja, krasse.

Varmrätt: Seafood mixed grill: 250g Tonfisk, svärdfisk, argentinsk rödräka. Till detta valde jag rökt vitlökssmör, aioli och potatisgratäng.

Det är bara att skära skivor av fisken och räkorna, innan man lägger de på stekstenen och grillar så länge man själv kände att man ville ha det grillat. Det är inte mer komplicerat än så.

Här var argentinska rödräkor, svärdfisk och tonfisk. Allt var så himla gott och fräscht. Det känns helt rätt i tiden med att få grilla sin egen mat färdig sådär.

Det är inte direkt samma meny om man läser på hemsidan har vi upptäckt. Det stod att det skulle vara pilgrimsmussla istället för räkorna, men så var det inte på själva menyn man fick på restaurangen och heller inte det man fick när man beställde. Inte mig emot att det var som det var, även om jag smakat pilgrimsmussla en gång och tycker det är gott.

Restaurangen finns även i Borlänge, Falun, Gävle, Göteborg Kungstorget, Göteborg Linnégatan, Jönköping, Karlstad, Landskrona, Sundsvall, Västerås och Växjö.

Hoppas att du haft en fin kväll med allt du tagit dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#resturangbesök #grillat #grillning #räkor #tonfisk #fisk #seafood #pinacolada #middag #bestofnouw #bestofnouw2022 #personligblogger #personligbloggare #svenskbloggare #personligblogg #västernorrland #norrlandlife #norrland

Gillar