Maila din bank och sätt press

DÄRFÖR SKA DU MEJLA DIN BANK IDAG 🏦📬.

👉 H&M är den största köparen av kläder från Bangladesh. H&M framhåller gärna att de bidrar till kvinnors ekonomiska frigörelse. Men sömmerskorna har en genomsnittslön på 900 kr/mån, när de skulle behöva 1700 kr/mån för att ha råd med basala behov som sjukvård och bra mat..

👉 En sömmerska som syr för H&M berättar i vår nya rapport att hon jobbar upp till 13 timmar per dag, sex dagar i veckan. Hon hyr ett plåtskjul med läckande tak till sig och sin 15-åriga dotter. Kök och toalett delas med 20 andra. Ändå tar pengarna ofta slut innan löning, då lånar hon pengar av grannen för att köpa mat..

👉 Idag meddelade H&M att de tjänade 13 miljarder under 2018 och att utdelningen till aktieägarna blir lika stor som förra året..

👉 Nu är det dags för det tunga artilleriet att gå in: bankerna. Svenska banker är bland de största delägarna i H&M. De kan ställa krav på att klädjätten ser till att arbetarna får löner de kan leva på. Och DU kan hjälpa till! Pusha din bank att sätta press på H&M, mejla banken på ett kick via länken här under.

Här kan du klicka för att komma till länken och att kunna maila din bank

Jag har skrivit på och mailat min bank. Nu är det din tur att visa dig från din bästa sida och värna om våra medmänniskor.

Länken innehåller inte virus eller någonting annat som kan skada din säkerhet eller din telefon/dator/surfplatta eller vad det kan vara på något vis.

Text och bild lånad på instagram hos fairaction

  • Viktigt
  • 120 visningar

Gillar

Kommentarer