Ljustorpsån

Denna kväll har jag varit med min pappa till Ljustorpsån, i Stavreviken - Timrå.

Pappa hade sett på artpoprtalen att det skulle vara Kungsfiskare (fågel) där. När vi kom dit, så såg vi inte den fågeln.

Det var jobbigt att ta sig ner vissa bitar för mig, på grund av min diagnos osv. Pappa fick hjälpa mig, eftersom det var halt i sandig slänt och vi skulle gå neråt.

Nerför för den där backen var det brant och jobbigt. Det var väldigt torrt i sanden och min pappa fick hjälpa mig väldigt mycket. Jag hade tänkt sätta mig för att åka kana ned för backen, men det tyckte inte min pappa var en bra idé. Det kändes verkligen som att jag skulle halka och slå mig ganska rejält, med min systemkamera tillika. Som tur var fick min pappa mig på andra tankar och bromsade så att varken han eller jag gjorde illa oss. På bilden ser backen inte så brant ut och den var inte så brant heller, bara jag som var väldigt orolig och osäker.

Som alltid, finns det hallon så plockar jag och äter mer än gärna.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Kungsfiskare har jag alltid velat se men aldrig gjort tyvärr. Målade en i våras istället. Härlig miljö ändå. Och roligt gammalt utedass som står kvar. Fattar att det var svårt att gå dock. Halkigt med all sand blandat med grus. Har också svårt med motoriken. Är okordinerad och rätt fumlig. Fina bilder as usual!
nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag har sett Kungsfiskare i Sydafrika för några år sedan. Jag har faktiskt inte heller någon jättebra koordination, men jag försöker så gott jag kan och behöver jag hjälp så kan jag oftast få det 🥰
nouw.com/mynameisjossan
Shining
Shining,
I Sydafrika? Oj, vad berest du är. Det måste verkligen ha varit roligt. En upplevelse av rang.
Bra att du försöker och ber om hjälp när så behövs.
Vad annat kan man göra egentligen? Jag har gått med stavar som stöd en period. Men nu går jag utan. Övar upp balansen lite igen.
nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag har faktiskt varit till USA på Roadtrip med min familj, Las Vegas, Golden Gate, San Francisco och lite så, Thailand några gånger, Malaysia några gånger, Singapore, Bali, Finland, Norge, Danmark, New York, Krugerparken i Sydafrika och även Kapstaden
nouw.com/mynameisjossan
Shining
Shining,
Åh herregud så mycket roliga resor! New York vore något det. Höll du inte på att dö av värmen i las vegas? Ren öken. Men roligt ändå. Kanada har jag velat åka till länge. Det vore säkert något för dig med med all vacker natur. Och av någon anledning har alltid ryssland varit lockande för mig. Men det är nog mer kulturen. Gillar ryska folket. Deras attityd.
Har du något favoritresemål? Eller någonstans du inte varit men önskar få resa till?
nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag var på Broadway och såg Lejonkungen som musikal bland annat. I Las Vegas var det ungefär 47°C utomhus, så vi fick åka mycket bil för att vi inte skulle bli för varma. Senaste stora resan var Lissabon förra året med mina föräldrar, men då hade Afrikavärmen precis kommit och det var stekhett då. Det var bara sista kvällen som vi frös, så fick jag jacka på oss. Jag har faktiskt varit till Yosemite och när vi skulle bo där på ett ställe vi hyrt, då var det tjock brandrök där och det stället vi skulle bo på hade brunnit. Det var ungefär 3000 brandmän som fick åka dit och hjälpa till att släcka, eftersom det var hur många kvadratkilometer som helst med brand. Jag önskar att få resa till Egypten, för att se pyramiderna Jag tror inte att det kommer att bli av eftersom det är så roligt och så vidare. Min pappas bror har varit där och han och hans fru blev magsjuka när de kom hem och var sjuka någon månad. Annars skulle jag gärna vilja se Påskön, men jag tror inte att det kommer att bli av med tanke på att jag inte kan åka båt så länge på grund av sjösjuka. Paris var också väldigt fint när jag var där och det skulle jag gärna kunna tänka mig att återvända
nouw.com/mynameisjossan
Kommentaren har postats och kommer visas när den godkänts.