Let it snow - Boktips

Nu var det längesedan jag gav er ett boktips, men jag har inte läst böcker på länge. Därför tänkte jag ger er ett boktips, nu när jag för en gångs skull läst en bok som jag dessutom tycker är underbart bra.

Jag har rätt nyligen läst en bok som heter Let it snow. Det är tre olika författare i samma bok. De skriver på samma historia, utifrån tre olika berättelser som alla hör ihop kan man säga.

Maureen Johnson skriver om en tjej som heter Jubilee, John Green skriver om tre personer som kallas JP, Greven och Tobin (om jag inte minns fel), Lauren Myracle skriver om tre personer som heter Addie, Dorrie och Tegan.

På något konstigt vis, så flätas alla historier samman mot slutet och blir till en enda historia. Jag ska inte avslöja för mycket, om du vill läsa den. Helt underbar i alla fall. Det jag kan avslöja är att det handlar om en magisk julhelg i tre delar.

Boken är så sjukt bra, att jag har svårt att lägga den ifrån mig. Jag vill bara läsa mer och mer, för att få en fortsättning på allt hela tiden.

Johan Green är ju mannen bakom succén "Förr eller senare exploderar jag" eller som den heter på engelska "The fault in our stars". Du hittar trailer till filmen här. "Pappersstäder" eller "Paper towns" som den heter på engelska. Du hittar den här.

Maureen Johnson har fått en antal utmärkelser för sina böcker och skriver ofta tillsammans med andra, bland andra Cassandra Clare.

Lauren Myracle har specialiserat sig på att skriva med närvaro och humor för unga som precis lämnat tonåren.

Handling:

När tre författargiganter för unga vuxna möts händer fantastiska grejer. En snöstorm sätter spelet i rullning: ett tåg spårar ur, mobilsamtal når inte fram, missförstånd, dikeskörningar, alldeles för många och för gapiga cheerleaders och första kyssar – allt under en förtrollad julhelg. Bästsäljande trion Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle skriver här varsin fristående – men sammanlänkad – charmigt romantisk berättelse i juletid.

När Jubilees föräldrar inte kommer hem efter en shoppingtur före jul, sätter sig Jubilee på tåget till morföräldrarna i Florida. Samma kväll drar en snöstorm av guds nåde in och tåget blir stående mitt ute i ingenstans. Det här ska komma att bli en annorlunda jul för Jubilee: mötet med Jeb i kafévagnen, mannen i folie inne på Waffle House - och så Stuart. Stuart som öppnar upp sitt hem och sitt hjärta … Tobin och hans kompisar The Duke och JP sitter djupt nersjunkna i soffan med ett Bond-maraton på teven när Keun, som jobbar på Waffle House under julhelgen, ringer. Hans önskan är lika tydlig som desperat: Kom till Waffle House NU. Och ta med Twister-spelet. Det ska visa sig bli en lång och äventyrlig färd – i snöstorm. Addie deppar. Hon har dumpat sin pojkvän Jeb och nu ångrar hon sig. Det är jul och snö i massor och det bakas julkakor i köket, men Addie stannar på rummet. Tjejkompisarna försöker muntra upp henne men någonstans inne i Addie gror en självinsikt, och den är inte speciellt vacker. En såld minigris, en peppande pensionär på Starbucks och turkos snagg verkar vara vad som behövs för att få Jeb tillbaka.

Vilka åldrar är boken tänkt för? Unga vuxna
Utgiven: 2017-11
Antal sidor: 332
Boken finns som både Pocket, Ljudbok och E-bok.

  • Boktips
  • 90 visningar

Gillar

Kommentarer