Lär känna mig bättre

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Idag tänkte jag låta er få lära känna mig bättre, om ni vill eller så kan ni bortse från detta inlägg. Har insett att det kommit nya följare som kanske inte har en aning om vem jag är.

Innan vi börjar, så tipsar jag om att orden som är understrukna är klickbara.

Nu kör vi, som de säger i melodifestivalen.

1. När ingen ser, vad gör du då? Petar mig i näsan, för att få bort alla snorkusar som är där eller så sitter jag på toaletten i godan ro. Det är väl sådant man gärna inte delar med andra, eller?

2. Andra måsten? Jag har väl inga måsten så, men jag brukar vakna till och ligga i sängen någon timma med mobilen varje morgon. Bara för att jag känner för det och för att jag kan.

3. Coca eller Fanta? Helt klart Cola i olika former, men Fanta går också ibland. Förr var det bara Fanta som gällde, men inte nu längre.

4. Några lyxvanor? Nja, det vet jag väl inte om jag har.

5. Har du några smeknamn? Mostefin (av min systerdotter), Joda, Jossan, Jossi, Josse, Ossan. Jag har kanske något mer, men detta är vad jag kommer på i skrivande stund.

6. Vad stör du dig på hos andra? Folk som inte kan visa hänsyn mot andra, folk som inte förstår att man har en diagnos, orättvisa, folk som offentligt lägger av en rap eller en fjärt i kassakön i en affär och så ska vi som står bakom behöva lukta på det.

7. Vad är din sämsta sida? Jag kan brusa upp för småsaker som egentligen inte är en stor grej, på grund av missuppfattning. Jag kan även skälla och gnälla på mina föräldrar som ett barn om jag inte får som jag vill. Väldigt kvällspigg och morgontrött.

8. Vad är din bästa sida? Jag är generös, snäll, omtänksam, vill alltid alla andras bästa före mig själv.

9. Vilken sida av sängen sover du på? Jag sover med ansiktet mot väggen, ligger på höger kind och höger sida med höger arm under mina 2 kuddar. Ja, även om jag vet att armen domnar under natten då jag ligger på den, så sover jag alltid så. Alltid med ansiktet vänt åt hållet där väggen är nämast, eftersom jag har min säng ståendes mot ena högra långsidan.

10. Vad gillar du för musik? Dansband, Country, pop, schlager och dagispop typ.

11. Finns det något du säger åt andra att göra men inte gör själv? Lägga sig i tid, vara utvilad om dagarna.

12. Vad sjunger du när du står i duschen? På senare tid har jag inte sjungit i duschen, men jag brukar väl sjunga det som för tillfället kommer upp i huvudet.

13. Vad önskar du dig just nu? Om det är materiella ting, så vet jag inte riktigt. Om det kommer till min egen hälsa, så vore det att ha bättre kondition. Om det vore att ha bättre kontakt med vissa personer, så ja tack.

14. Vilken maträtt är din favorit? Min absoluta favorit är nog surströmming och sedan pyttipanna.

15. Nämn tre saker på din att-göra-lista? Har jag en sådan lista ens? Nej, jag brukar inte ha någon.

16. Vad väljer du, godis eller chips? Jag har aldrig varit mycket för godis, typ någonsin. Favoriten har typ alltid varit chips och är det fortfarande.

17. Vem var du i skolan? Tönten (enligt andra), som bara stod vid sidan av, betraktade och visste inte hur man skulle bete sig för att få vara med när eleverna lekte på skolgården eller umgicks i högstadiet.

18. Ett boktips? Måste nog säga Linda-Marie Nilsson. Så lärde jag mig att älska min kropp. Bästa boken jag har läst, men den finns även som ljudbok för den som vill ha det. Här kan du läsa lite ur boken, snarare 26 sidor av 189.

19. Bäst just nu? Vad har jag att välja på? Nej, men jag säger nog min systers barn. De är båda två det bästa jag har här i livet.

20. Har du något konstigt du alltid behöver göra? När jag är ute och går, var det än är så behöver jag klappa mig på vänster knä flera gånger. Det spelar ingen roll hur långt jag ska gå, det behöver jag ändå göra. Det där har suttit i sedan jag var barn. Det kallas tics, men det stör inte mig nämnvärt i vardagen. Vill du veta vad tics är? Läs då här.

21. Vad skulle du ha gjort utan mobil? Varit mer i nuet, mer social och närvarande. Jag skulle också ha haft mindre skärmtid.

22. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? För det första skulle jag dela ut till min familj, sedan skulle jag unna mig något jag själv skulle vilja ha också. Om det därefter fanns pengar kvar, så skulle jag skänka till välgörenhet.

23. Vad har du för favoritfärg? Rosa, lila och kanske lite babyblå. På senare tid har jag börjat gilla gult mer och mer.

24. Vad är dina favoritfilmer? Förr hade jag Swimming pool som en favorit, men den har jag inte sett på väldigt länge. Jag gillar även Josie and the Pussycats, men inte heller sett den på länge. Det finns så många bra filmer, att det är svårt att välja favoriter.

25. Vad har du för favoritserie? Glee, Hannah Montana, Rena Rama Rolf, The last man on earth, Solsidan, Bonusfamiljen, Sally, Sommaren med släkten med fler. Det kanske var så att jag bara skulle välja en serie, men jag valde fler.

Hoppas att du fått veta någonting om mig som du inte redan visste. Ta hand om dig och ha en fortsatt fin dag med allt du tar dig för, så hörs vi snart igen.

P.S Bilderna är arkivbilder.

Gillar