Kvällstankar

Tankar denna kväll!

Drömmer mig bort till en annan tid, ett annat liv, en annan värld, en värld där pandemin inte finns. En värld där vi skapar fred för varandra. Där vi får resa fritt, samlas tillsammans med våra nära och folk vi inte känner, njuta av att vara i nuet. Inte tänka på morgondagen, inte behöva hålla avstånd till andra, inte behöva vara rädd för att bli smittad.

Ja, en värld där ingen behöver känna sig orolig, rädd eller osäker. En värld fri från krig, andra jobbigheter och framförallt en värld fri från pandemi.

Covid-19 har förstört så mycket, för så många. Detta måste få ett slut, ett slut här och nu. Jag är glad att jag kan umgås med min närmsta familj, men lider med de som verkligen inte kan, får eller bara träffas utomhus på avstånd.

De äldre som inte har någon i sin närhet, som verkligen behöver sällskap, skulle må bra av att träffa nära och kära eller vad det nu kan vara. De lider jag med mest, de har det nu inte som bäst.

Coronan har förstört stora delar av året och även många människors liv. Allt har blivit sämre på många plan.

Vi får alla se till att göra någonting positivt av det negativa. Hade jag inte kunnat träffa min närmsta familj, då vet jag inte vad jag skulle gjort. Bara en sådan liten sak som en kram av de man tycker om är för mig värt mer än allt guld i världen.

Jag avslutar med orden. Fuck Corona. Om det skulle göra skillnad vad gäller tankar, så hade gärna viruset fått dö ut på något vis.

Vi är nu många som är trötta på denna pandemi, inte bara jag.

Se till att hålla avstånd till andra, tvätta händerna, nys och hosta i armvecket, ta ingen människa i handen för att hälsa. Klia dig inte i ögonen eller stoppa fingrarna i munnen, när du varit på offentlig plats och inte tvättat händerna ordentligt med tvål och vatten.

Det senaste jag läst, är att Coronan tyvärr är luftburen 🤧

P.S Bilden på Husmusen är fotad av mig

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
,
Läs på Folkhälsomyndighetens hemsida så ser du att covid19 är INTE luftburen såsom tex mässlingen är. Coronan är droppsmitta, dvs det flyger virus genom luften när någon hostar eller nyser MEN viruset faller fort ner och det är därför vi ska hålla avstånd från varandra. Håller vi avstånd så når viruset inte fram, såsom luftburet virus gör.
Man ska nog hålla sig till att läsa information från de som verkligen vet (till exempel folkhälsomyndigheten) och strunta i medias alla funderingar hit och dit, för de vill bara få smaskiga rubriker...
Det är ett elände detta med coronan men till slut kommer det väl ett vaccin och då blir det bättre.
Personligen håller jag mig till alla föreskrifter från folkhälsomyndigheten och regeringen, med avstånd, handtvätt etc, men jag går inte omkring och är rädd för att bli smittad. Och då jobbar jag ändå på ett äldreboende. Dock har mitt jobb klarat sig ganska bra, vi har haft ytterst få fall av covid 19 och alla har överlevt. Jag tror att man dör när ens tid är ute oavsett om det är pandemi eller inte.
mynameisjossan
mynameisjossan,
Om man dör när ens tid är ute, hur kan då alla unga människor dö så som de gör? Tänker på alla barn och spädbarn som dör, de har inte upplevt mycket av livet
nouw.com/mynameisjossan
Eva i Dalarna
,
Visst är det sorgligt när unga människor och barn dör, men kanske var det så att deras tid var ute? Man behöver inte leva länge eller uppleva mycket för att livet ska vara värt nåt.
Det är MIN tro, var och en har sin.

moaelins
moaelins,
Så klok!❤️
nouw.com/moaelins
mynameisjossan
mynameisjossan,