Korpen i Timrå - 50 år

Vinsterna till Gåbingons 50-års jubileum, skänktes av Birsta City, ICA Supermarket (Andersson), Stadium, Vivsta Blomsterhandel mm.

Jag vann på min bingobricka och fick en Sverigelott.

Jag hjälpte en tjej som har Downs syndrom och inte kan läsa siffror. Hon fick kryssa själv, bara det att jag pekade på vilken av alla siffror hon skulle kryssa i, när vi gick slingan runt och fyllde i våra bingobrickor.

Idag firade Korpen i Timrå 50-år, med att ha ett stort event för allmänheten. Köpte man en bingobricka, så fick man en på köpet osv. Köpte man en korv med bröd, för 10 kr så fick man en på köpet.

Det var ett härligt gäng med äldre kvinnor och män, som spelade och sjöng. De flesta spelade cittra, någon dragspel. De sjöng gamla goda klassiker som "Du borde köpa dig en tyrolerhatt", "Drömmen om Elin" mm. Det var trevligt att lyssna på, lite lättsamt sådär.

Det var så mycket folk där, att man fick fika i omgångar. Alla fick inte plats samtidigt inne i Korpstugan.

Väderleken hade sagt att det skulle vara regn, men det var fint väder och rätt så varmt ute.

De extra vinsterna man kunde vinna var (sidovinster) fruktkorgar, delikatesskorg med ost och kex, presentkort på Stadium, presentkort på Birsta City, blommor mm. Det var en person som stod och drog vinster ur en tunna och en annan läste upp namnet på personen som vann. Man kunde bara vinna en gång och vann man igen, så drogs det en ny lapp med namn.

För att få bingo på sin bricka, behöver man ha två eller tre rader inom samma ruta, om du förstår. Det är lite svårt att förklara, men jag gör mitt bästa. Det finns 6st rutor på en bingobricka och så inom en av dessa 6 rutor, så behöver man ha två eller tre fulla rader på sin bricka, för att ha vunnit. Alltså inom en ruta, måste man ha två eller tre fulla rader för vinst.

Gillar

Kommentarer