Kommer Australien att tävla i år?

Australien tävlar med förinspelat framträdande i Eurovision

Hallå där ute i den berömda holken. Nu kommer jag att ge er lite information om Australiens medverkan i ESC i år.

Australien ställer in sitt framträdande i Eurovision Song Contest. Artisten Montaigne stoppas från att resa till Rotterdam – och kommer istället tävla med ett förinspelat framträdande. – Naturligtvis är jag ledsen över att jag två år i rad har missat möjligheten att delta i Eurovisions liveskådespel, säger hon.

Australien kommer inte att skicka någon delegation till Rotterdam för årets ESC. I stället kommer det australiska tv-bolaget SBS att skicka ett förinspelat framträdande där artisten Montaigne, 25, sjunger sin låt och alltså ändå tillåtas tävla, i enlighet med tävlingens tillfälliga corona-regler, skriver ansvariga för tävlingen i ett pressutskick.

– Efter en omfattande bedömning har SBS beslutat att inte skicka någon australisk delegation eller artist till Rotterdam och ESC i år. Vi har fattat det här svåra beslutet efter att ha övervägt den pågående pandemins utmaningar inklusive alla de faktorer det innebär att resa till och från evenemanget från Australien, säger den australiska delegationschefen Josh Martin i ett uttalande.

Montaigne skulle ha tävlat i ESC även förra året, men den tävlingen ställdes in på grund av coronapandemin. I år heter hennes bidrag ”Technicolour”. Hon beskriver det som en besvikelse att inte få resa till Rotterdam, men att hon är okej med beslutet.

Trots den besvikelsen att inte få resa till Rotterdam är det fortfarande ett otroligt privilegium att få delta och tävla i ESC två år i rad, säger hon i ett uttalande.

Montaigne skulle ha tävlat i ESC även förra året, men den tävlingen ställdes in på grund av coronapandemin.

Vill du veta mer om sångerskan från Australien? Läs mer här.

Här är bidraget som Australien tävlar med i år.

Här under är en intervju med Montaigne som representerar Australien i ESC 2021.

Gillar

Kommentarer