Julklappstips till yngre barn

Hallå där ute i den berömda holken. Har du funderingar på julklappar till yngre barn, så har jag ett bra förslag. Jag vet nämligen vad barn vill ha för någonting i julklapp. Jag kanske inte vet direkt allt, men jag vet en del saker.

Jag har en systerdotter på 1 år och 9 månader, som kommer att få en fin fotobok med bilder på våra vanliga djur som jag fotat själv. Hon kommer att behöva lära sig vad det är för olika djur i vår natur. Redan nu är hon hur duktig som helst på många av våra vanliga fåglar, så som Morkulla, Kungsfågel, Koltrast, And och lite så. Hon kan se de i olika böcker och redan förstå vad de heter. Det tycker jag är väldigt imponerande i den åldern.

Min fotobok har jag gjort hos önskefoto.se Där är det jättelätt med tydliga instruktioner av hur du går till väga när du ska göra din fotobok.

Hur just den fotobok jag gjort ser ut, kan jag tyvärr inte visa. Det är så att jag skickade hem den direkt till min syster och hon har slagit in den i paket. Den öppnas inte förrän på julafton.

Min systerdotter ska också få ett bowling set med Pippi Långstrump av mig. Hon är helt förälskad i Pippi och har varit jättelänge.

Du hittar ett liknande, men inte helt lika här. Det finns nämligen två olika varianter, men jag vet dock inte vilken av dessa min systerdotter ska få eftersom jag inte beställt själv från nätet eller varit delaktig i det.

Ett tips jag kan ge på en bok som min systerdotter tycker om är "Lisen kan inte sova". Tyvärr finns den bara som begagnad nu i fysiskt format. Den bok min systerdotter har är sedan jag och min syster var barn.

Lisen skall gå och lägga sig men hon kan inte sova utan dockan, nallen, hunden, kissen och många andra av sina gosedjur. Så hon lägger alla en efter en i sängen. Men hur skall Lisen nu få plats i sängen med alla sina djur?

En populär upprepningssaga för de minsta 0-3 år.

Vill du köpa boken som E-bok, så finns den bland annat här. Den finns även här med teckenspråk.

Det är faktiskt bra för barn att få läsa/lyssna på böcker, för att kunna utveckla ett ordentligt språk och inte alltid sitta framför Ipad/surfplatta/Dator/TV. Det är därför jag tipsar om böcker att ge i julklapp.

Historien om någon är en bok jag gillade som barn, även min syster, två av mina yngre kusiner och så nu även min systerdotter. Ja, man får läsa väldigt lätt för henne, peka på bilderna och ta det utifrån det. Det är förmycket text för hennes ålder.

Vem är Någon som gjort en våt fläck på golvet och som stjälpt ut mjölken i skafferiet? Vi följer en röd ulltråd som försvinner genom köket och upp i övervåningen, upp på vinden in i ett skåp … Vem är det som gömmer sig därinne?

Den riktar sig till barn mellan 3-6 år.

Boken finns att köpa som fysisk bok här.

Den här boken riktar sig till barn mellan 3-6 år. Den här boken är lite väl svår för min systerdotter att ta till sig. Vi brukar läsa lite av texten och sedan kolla på bilderna och prata kring dem.

Läs och känn igen Krakel, Kusin Vitamin och alla de andra Hellsing-figurerna.

Det jag tycker att boken faller på i dagens läge är ordet "negerbollar", man säger ju i dagens läge "chokladbollar". Det var andra tider förr, så därför säger jag inte N-ordet när jag läser. Det blir att säga "chokladbollar" i stället, om jag verkligen läser allt som finns i den där kiosken.

Du hittar boken i fysisk form här.

En av mina favoriter som barn var "Eriks kanin" eftersom jag tyckte så bra om den och kunde lyssna när mina föräldrar läste den. Jag minns när Eriks pappa stoppade om Erik i sängen när han skulle sova, tog hans hand och sa "Strömma lite pappa till dig och lite pojke till mig". Det där körde vår pappa också med både till mig och min syster när vi var barn.

Jag har två yngre kusiner som fick denna bok av mig som barn, eftersom det var en favorit för mig.

Stora killar har inte gosekaniner! Egentligen är Erik för stor för att ha gosekaninen i sängen när han somnar. Tycker han själv. Det är inte enkelt att vara liten och rädd, stor och modig och framförallt mycket förtjust i sin gosekanin.

Tyvärr hittar jag inte boken någonstans i nyskick. Den finns begagnad i fysiskt format här.

När jag var barn/yngre, så hade jag hur många olika tamagotchis som helat och älskade dessa. Hade nog 6 eller 7 olika, men jag kommer inte riktigt ihåg antalet. Därför kan jag tipsa om dessa virtuella husdjur till folk som vill lära sig tar mer ansvar eller är allergiska och inte kan ha riktiga pälsdjur eller där föräldrarna säger nej till ett riktigt levande djur.

När jag hade en tamagotchi, så kallades de av oss ungdomar för Datadjur, eftersom det var lättare att säga.

Du hittar dessa här.

När min systerdotter fyllde 1 år, så fick hon en jättefin apa av mig i present. Den tycker hon väldigt mycket om vill jag lova. En favorit hos henne fortfarande.

Den finns att köpa här.

För ett tag sedan... ja, ganska länge sedan så fick min systerdotter en liten haj som spelade låten "Baby shark", den gillar hon väldigt mycket fortfarande. En klar favorit och sen kanske det finns andra barn som också gillar. Min systerdotter fick en gul av mig.

De är ej lämpliga för barn under 3 år, men det har gått bra för min systerdotter att använda den. Inga smådelar direkt, förutom batteriet och den grejen som musiken kommer ifrån. Den är bra gjord, med stadig kardborre, så att hon inte alls själv ännu kan öppna och komma in. För att få ut batteriet behövs en speciell skruvmejsel också, så det är ingen risk att barn kan komma åt det själv.

Även om min systerdotter brukar bita på hajens fena, så kan hon inte skada sig på den eller få i sig smådelar.

Jag köpte till min systerdotter på butiken ECO.

Du hittar dessa här.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligtinlägg #personligblog #personligtblogg #personligbloggare #julklappstips #julklapp #julklappar #christmastime #christmas #jul #jul2020 #julen2020 #personligapresenter #presenttips #tipspåbloggen #tips #barnevennlig #ungar #present #presenttips #personligapresenter #tips #tipspåbloggen #tipsar #pippilångstrump #bowling #babyshark #böcker #böckerförbarn #böckerärlivet #gosedjur #leksaker #barnleksaker #läsa #läsare #läsaförsittbarn #läsamedbarn #leka #lekar #lekamedbarn #ungar #unga #småbarn #småbarnsliv #småbarnsvardag #småbarnsvardag

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,

Så himla många bra böcker. Boken om Någon är faktiskt min favorit från när jag var liten. Har den här i bokhyllan. Älskar barnböcker. Har du någon favorit? 💕

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jag har Eriks Kanin som en av favoriterna, även Historien om någon. Finns så otroligt många bra, vilket gör det svårt att riktigt välja en favorit sådär 🥰

nouw.com/mynameisjossan
happyM
happyM,

Åhhh vilka superbra tips!! Det här kom verkligen perfekt eftersom att jag är ute efter julklappar till mina kusinbarn!! Kram ❤️

nouw.com/happym
mynameisjossan
mynameisjossan,

Hejsan. Vad kul att du gillar tipsen och hoppas att någonting av tipsen kan komma till användning

nouw.com/mynameisjossan