Julklappstips som hjälper

Jag tänker här med tipsa om julklappar som räcker längre och som gör skillnad. Jag har inget samarbete med företagen på något vis, utan jag delar med mig på eget initiativ. Hoppas det här kommer hjälpa dig att hitta en julklapp till någon som har allt och samtidigt hjälpa till att göra skillnad.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans hjälps vi åt att bidra med det vi kan.

Om ni vill ha något fint att ge bort och bidra till något gott samtidigt - köp Jessica Falk och dottern Rockys duett 'Make A Change' som är inspelad till förmån för Hjärnskadefonden. Även om ni inte spelar denna CD, så går det till något bra.

Swisha 60 kronor till 123 577 00 86, skriv ditt namn och adress så kommer den signerad av Jessica och Rocky i postlådan. De vill sprida mer kunskap om barn och ungdomar som drabbas av det som inte syns och få in pengar till forskning av hjärntrötthet. Vem som helst kan drabbas när som helst. Ett liv som räddas ska också levas

Runt hela planeten dör djur och växter i en extrem fart. På mindre än 50 år har världens vilda ryggradsdjur minskat med i snitt 60%. På kortare tid än en människas livstid! Och vårt sätt att leva är orsaken. Men vi människor är också lösningen!

Läget är akut. När arter försvinner, och känsliga ekosystem rubbas, drabbas också vi människor – även vår existens är beroende av den biologiska mångfalden och vad den ger oss i form av syre, rent vatten och mat.

Som WWF-fadder är du med och bevarar den biologiska mångfalden, stoppar tjuvjakten, skapar fler skyddade områden och hejdar förlusten av jordens naturliga livsmiljöer.

Klicka här, för att komma till hemsidan

Plan arbetar för barns rättigheter över hela världen

Plan International Sverige är en del av den globala barnrättsorganisationen Plan International med verksamhet i 75 länder. De arbetar på uppdrag av barn för att stärka deras rättigheter och säkerställa att flickors lika villkor respekteras. Plan International är politiskt och religiöst oberoende och allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention.

De arbetar på gräsrotsnivå direkt med barnen, deras familjer och lokala beslutsfattare. På så sätt skapar de långsiktig förändring för individer såväl som hela samhällen. De finns på plats i katastrofer, men jobbar också långsiktigt och förebyggande. Samtidigt arbetar de aktivt för att alla länder runtom i världen ska ha barnens bästa för ögonen.

Om du klickar här, så kommer du till hemsidan

Gillar

Kommentarer