Juliga frågor

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig. Det är någonting visst med att svara på olika frågor i sin blogg, alltså frågor som har någon speciell kategori. Dessa frågor handlar om julen och du hittar själv dessa hos @elinburman

Om du själv vill svara på frågorna i din blogg, varsågod. Skriv gärna dina egna svar på frågorna och kopiera inte mina svar.

Vi börjar här under med dessa frågor.

Är det ett nöje att slå in julklapparna eller är det rena mardrömmen? Jag brukar sällan slå in mina klappar själv, så det blir oftast att någon annan i familjen hjälper mig. Ja, om det är så att jag har någon eller några klappar att slå in.

Adventsljusstake VS julstjärna? Nej egentligen spelar det ingen roll för min del vad det blir, det är mysigt med vilket som. Har en typ av stjärna på balkongen och en ljusstake i köksfönstret. Har alltså både balkongfönster, balkongdörr och vardagsrumsfönster på samma vägg.

Vad dricker du helst till julmaten? Det blir nog julmust, eftersom det är så gott. Det är bara kring jul och nyår som jag verkligen dricker det. Blir det något över så dricks det ju också senare, men inte senare än januari i alla fall.

Har du en äkta gran eller kör du på plastgran? Det blir plastgran eftersom det finns allergier i familjen. Just nu är den glittrig och rosa, men vill nog skaffa en grön gran istället. Det känns lite mer traditionellt på något vis. Det är två stycken jag känner som klagat på att min rosa gran inte alls är snygg och det kan jag hålla med om, men den var snygg då den köptes. Det är alltid det som räknas.

Drömjulklappen i år? Det känns inte som att jag önskar mig någonting alls, det får bli som det blir med det. Får jag något, så är det alltid välkommet. Det är inte så att jag önskar mig en massa saker eller så egentligen. Jag tycker att jag vuxit ifrån det där med att önska julklappar faktiskt.

Vad får absolut INTE hända på julafton? Det vore förskräckligt om min familj körde i diket då vi åker iväg för att tända för farfar på hans gravplats, samt mormor och farmor på deras minneslundar. Det vore även förskräckligt om det börjar brinna, att någon är full eller att det händer något med min systers barn.

En jultradition som du vill slopa? Det finns väl ingenting som jag egentligen vill slopa. Kommer inte på någonting alls, inte heller efter att ha funderat tillräckligt.

Vilken/vilka doft/er påminner dig om julen? Lukten av den nygriljerade skinkan när den kommer sådär varm ut ur ugnen hos mina föräldrar. Då känns det att det är jul om något.

Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det? Hemma hos mig har jag inte direkt de färger jag egentligen skulle vilja ha mer än rött, eftersom det är klassiskt för julen. Sedan gillar jag nog silver och guld också. Nu valde jag ju tre färger, men hoppas det inte gör någonting.

Var ska du fira jul i år? Jag ska fira först hos mina föräldrar dagen före julafton med att äta julgröt, skinksmörgås och bara umgås. På julafton går vi vidare till min syster med familj och firar med hennes sambo, barnen och sambons föräldrar. På juldagen blir det väl att jag ska äta lite julmat med mamma och pappa, för att umgås där igen. Det är sådär julen sett ut för oss de senaste åren och även i år också.

Nu har du säkert lärt dig ännu mer om mig och julen i kombination med varandra. Vill du läsa mitt förra inlägg med julfrågor, så hittar du det här.

Hoppas att du får en fin dag med allt du tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar