Julgodis - Pistagepraliner

Hallå där ute. Nu kommer jag att dela med mig av ett recept som jag och min pappa har gjort tillsammans, nämligen Pistagepraliner. Det tar över 60 minuter att göra dessa. Det är därför vi hållit på 2 dagar i omgångar. Det är inte så bökigt som det kanske verkar när jag nu skriver detta.

Du behöver:

  • Ingredienser pistagekräm:
      • 2dl osaltade pistagenötter
      • 2dl flagad mandel
      • 1,5dl florsocker
      • 1tsk vaniljsocker
      • 1dl kokosolja
      • 1krm salt

      Andra ingredienser du behöver:

      • 200g mörk bakchoklad
      • Ca 30 pistagenötter
      • Flingsalt (glömde vi ha på våra)

      Eftersom det var slut på skalade pistagenötter, så fick vi ta med skal och skala själva.

      Gör såhär:

      • Pistagekräm: Mixa alla ingredienser till pistagekrämen slätt i en matberedare
      • Lägg pistagekrämen i 25-30 st aluminiumformar. (ischokladformar, går lika bra med knäckformar)
      • Sätt in formarna i frysen över natten
      • Smält chokladen i en bunke över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugnen
      • Lossa försiktigt den frysta pistagekrämen från formarna.
      • Doppa pralinerna en och en i chokladen.
      • Plocka upp de med en gaffel.
      • Låt chokladen rinna av ordentligt, gärna på ett galler
      • Ställ pralinerna på en bricka med bakplåtspapper på.
      • Lägg en pistagenöt på varje pralin.
      • Ställ pralinerna i kylen för att stelna.
      • Servera pistagepralinerna rumsvarma.

      Vill du göra den här fri från gluten och ägg?

      Gör laktosfri: Välj laktosfri choklad.
      Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri choklad.

      • Mat/Bak
      • 33 visningar

      Gillar

      Kommentarer