Julfilmstips

Hallå där ute i holken!

Här kommer jag att ge er tips på en julfilm att se. Just nu går en film på Netflix som heter Klaus. Jag såg den med min pappa och kan inte mer än berömma filmen. Den var sådär fint målad i karaktärerna och inte som det brukar vara, mest animerat. Jag vill slå ett slag för den filmen och lyfta fram en fin julsaga.

Jag kände att filmen var lite förutsägbar, men aldrig så att den blev dålig eller tråkig. Jag tycker om julfilmer och då menar jag bra julfilmer. Den här filmen är i klass med en bra julfilm tycker jag personligen.

Har sett att den fått bra kritik hos IMDB, med 8,3 av 10.

Handling: En självisk brevbärare och en folkskygg leksakstillverkare inleder en osannolik vänskap. Snart sprider de glädje till en kall stad i desperat behov av ett ljus i mörkret.

Röster (original): Rashida Jones, Jason Schwartzman, Joan Cusack, J.K. Simmons, Norm MacDonald, Will Sasso, Sergio Pablos, Mila Brener, Neda Margrethe Labba, Sydney Brower, Teddy Blum, Emma Shannon, Amanda Philipson, Julian Zane, Sky Alexis. Fler röstskådisar hittar du här.

Regi och manus: Sergio Pablos, som är en av skaparna bakom "Dumma mej". Språk: Engelska, samiska eller Svenska, samiska. Genre: Animation, äventyr, komedi, familj Premiär: 8 november 2019 (Spanien), 15 november (Sverige) Längd: 1h 36min Åldersgräns: 7+

Ledmotivit till filmen görs av Zara Larsson. ”Jag tror att låten kan inspirera oss alla att visa lite mer medkänsla”, säger Zara Larsson. I ett pressmeddelande från Netflix går att läsa att låten är skriven tillsammans med Justin Tranter och att den släpps den 8 november. I en kommentar beskriver Zara Larsson ”Invisible” som en ”vacker låt” och fortsätter: ”Budskapet om vänlighet passar perfekt till temat i ”Klaus”. Jag tror att låten kan inspirera oss alla att visa lite mer medkänsla.”

Justin Tranter berättar i samma pressmeddelande: ”Jag minns att jag såg ”Klaus” och kände mig så berörd; att orden och melodin kom till oss direkt. Och Zaras framförande fångar filmens känsla perfekt.”

  • Filmtips
  • 62 visningar

Gillar

Kommentarer