Julafton i ett svep

Hallå där ute i holken!

Tänk att det var julafton igår, fasen vad tiden har gått fort. Min systerdotter på lite över 9 månader gillade nog bäst att leka med presentpapper och snören. Hon är för liten för att riktigt förstå vad julen handlar om ännu, men det lär ju komma ju äldre hon blir.

Igår tände mamma, pappa och jag både ljus och marschall på farfars grav, farmors minneslund och mormors minneslund. Det blev jättefint faktiskt och en tradition jag inte vill bryta, den jag gillar också.

Här har vi tänt ett ljus och en marschall på farfars gravplats

Vårt ljus och vår marschall på farmors minneslund

Vår marschall och vårt ljus på mormors minneslund

En gammal gran sedan jag var barn. Den skänker nu glädje till en annan liten flicka.

I år firade jag, mamma och pappa tillsammans med min syster, hennes sambo och deras dotter på lite över 9 månader, sambons föräldrar och sambons morbror. Det var fint och god mat var det också.

Självklart missade man inte Kalle. Det var dock inte alla vuxna som ville eller hade tid att se Kalle. Jag var en av de som såg och min systerdotter var mest med sin farfar då och hon stod ibland framför tv:n, så man såg henne bakifrån. För mig gör det ingenting, eftersom jag hade sett det där förr och visste vad det handlade om. Det är ju samma sak förra gången liksom, men ändå tradition.

Det var också dags för julklappsutdelning. Jag fick 3 olika sorters löste och en fin kopp att dricka ur, samt en fin bild på min systerdotter som jag varit med och hjälpt till med. Jag minns när kortet togs, då jag stod för att försöka få henne att skratta. Bilden som valdes var ju väldigt fin ändå, eftersom den där lilla flickan är så söt i sig själv.

Till min systers sambos föräldrar så gav jag min egenskrivna bok om Aspergers Syndrom. Du hittar den här, ifall du är intresserad av att också skaffa dig ett exemplar eller ge bort till någon.

Det var faktiskt mysigt att fira jul med dessa personer som jag firade jul med, även om jag idag blev så trött att jag var tvungen att sova länge under dagen och sova en stund efter frukost också. Jag lade mig rätt tidigt, lite före 23. Det är tidigt, för att vara jag som nästan alltid lägger mig efter midnatt.

Mina föräldrar har alltid som tradition att se den 5 timmar långa versionen av "Fanny & Alexander" när den går på SVT när det är juldag. Jag själv ser aldrig hela, eftersom jag tröttnar efter ett tag och tycker heller inte att den är så bra som de gör. Jag ser bara bitvis av den varje gång den går. Den går ju inte varje år eller så.

Under natten kom det faktiskt snö, så nu känner man av stämningen tycker jag. Det blir liksom vitare och finare med snö på marken och inte lika trist. Jag är glad att min systerdotter kan få uppleva snö nu. Förra gången det var snö, då var hon på tok för liten och typ nyfödd.

Gillar

Kommentarer