Jävlar i helvete, vikthetsen styr

Karantän från jobbet 2020

Hallå i den berömda holken!

Jag läste nyss en artikel hos Expressen. Tur att jag inte är premiummedlem där och kunde läsa hela artikeln. Jag ramlar snart av stolen. Jag blev så otroligt berörd på ett dåligt vis faktiskt. Det tas upp om hur 5 stycken kvinnor gjorde för att nå sin drömvikt. Jag är inte förvånad över vad som cirkulerar i medierna, nu för tiden.

Jag blir så förbannad över det jag läste av artikeln. Hur kan man lägga upp sådant som bantning, hur man gör får att gå ner i vikt osv? Tänk på alla människor som konstant kämpar med vikten, får ätstörningar eller vad det nu kan röra sig om. Det är inte alls bra att trigga någon med saker kring vikt och hur man bör (läs ska) se ut. Jag tycker att man ska vara glad för att man lever, har hälsan i behåll och går ner i vikt för sin egen skull eller går upp i vikt, om man nu vill det.

Ingen annan har rätt att klanka ner på hur du får eller får se ut, hur du ska vara eller inte vara liksom. Ingen annan utom dig själv bör (läs ska) ha makten över din egen kropp. Ta inte åt dig av vikthetsen som råder i samhället och världen. Var nöjd över dig själv, för att du har mat för dagen, må bra, har folk som älskar dig oavsett hur du ser ut eller vem du är.

Vikten ska inte få styra ditt liv, så att du inte orkar leva det som du vill. Jag dömer ingen, du får leva och se ut så som du själv vill helt enkelt.

Fattar inte hur man inte tänker ett steg längre, vad gäller att skylta med detta i nyhetsflödet.

Läste en annan artikel igår, från nämnda Expressen. Så ska du äta för att bli av med "klimakteriemagen". Jag tycker det där också är helt sjukt. Lägg fokus på andra saker istället. Nog för att det är farligt att ha för högt BMI och det ena med det tredje. Trivs du med hur du ser ut, så låt ingen annan bestämma hur du får eller bör se ut. Ja, så länge det inte är hälsofarligt vill säga.

Jag själv är långt ifrån smal och det finns dagar då jag ser ner på mig själv för det. Vissa dagar vill jag inte ens visa mig som den är jag. Sedan tänker jag på min systerdotter på lite över 1 år gammal och inser att jag duger precis som den jag är. Hon har inga fördomar om hur man bör eller inte bör se ut.

Tänk om vuxna människor också skulle ha samma syn som ett barn på hur man bör förhålla sig, tänka och tycka om både sig själv och andra. Då vore världen bra mycket trevligare att leva i. Att vara helt oförstörd av hur medierna och andra pratar och skriver i ämnet, det vore något som alla borde tänka på.

Jag tycker det är tråkigt att man ska bli matad från medierna hur man bör eller inte bör se ut. Det vore ju upp till var och en att själva bedöma det och inte genom bantning, dieter eller vikthets från sin omvärld.

Prata inte vikt, bantning eller så med något barn. Klanka inte ner på hur du ser ut eller annat som kan påverka ett barn negativt. Barn förstår mer än man tror och snappar också upp saker i förbifarten. Vakta din tunga och ta hand om dig. Du duger och är fin precis som den du är. Kom ihåg det.

  • 36 visningar

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
Eva i Dalarna,
Jag håller med dig, man ska inte lägga viktproblem på barnen, de är fina som de är.
Och visst är det fint om även vuxna kan acceptera sig själva.
Men väger man 112 kg som en av kvinnorna i artikeln du visade så kanske man måste försöka bli av med lite, för att inte drabbas av diabetes till exempel.
mynameisjossan
mynameisjossan,
Gör man det för sin egen skull och inte för att någon vill att man ska göra det, då är det okej. Eller om det är farligt för hälsan.
nouw.com/mynameisjossan
Eva i Dalarna
Eva i Dalarna,
Precis. Det är fint om man kan acceptera sig själv som man är, men för mycket fett på kroppenär inte bra för hälsan för nån människa. Även om man försöker intala sig själv, att man duget som man är, och det gör man, duger som man är, så är det inte bra för hälsan att väga för mycket.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229