Jävla dåre, du behöver inte göra så

Idag kom min morfar hem till mig. Jag med min diagnos skulle behöva veta helst kvällen före om någon kommer hem till mig. Detta rubbade alla planer jag hade tänkt mig denna morgon.

Klockan någonstans mellan 10:10 och 10:15 ringer det på dörren. Först ringer det bara vanligt sådär "Pling pling, pling pling", men när jag inte reagerar, då blir det intensivare, "pling pling, pling pling, pling pling, pling pling". Jag blev så klart förbannat less på det där. Jag tänkte sova till 10:30, eftersom jag kände mig slut och trött.

Jag klev upp ur sängen, gick fram till ytterdörren av min lägenhet och tittade ut genom mitt digitala tittöga. Jag såg att det var min morfar, så det var bara för mig att öppna dörren och släppa in honom.

Jag frågade varför han kom hit just nu (Med min diagnos så tycker jag inte om oförberedda händelser, att folk kommer helt oanmälda. Det spelar ingen roll ifall det är mina föräldrar, min morfar eller inte. Jag vill gärna veta, så att jag är förberedd liksom). Han sa att han tycker det är en ful ovana av mig att sova hela dagen, så han tänkte komma och störa mig.

Jag blev störd, men visade inte min ilska. Jag var glad och trevlig mot min morfar. Han hade med sig en standardmjölk, en filmjölk, havre fras, rågkakor, bregott extrasaltat och en enrisrökt cognacsmedwurst.

Jag började visa morfar bilder sedan min Afrikaresa och han kollade klockan med jämna mellanrum, eftersom han var tvungen att dra hem för att äta lunch. Det där med att han inte kan stanna en längre stund, utan måste hem för att äta lunch händer för jämnan när han hälsar på. Ibland stannar han bara några minuter i dörren, men idag stannade han längre.

Jag visade alla bilder, men han sa att jag kunde låta bli att visa vissa nu och ta det en annan gång. Jag tyckte att han kunde se alla bilder, eftersom jag sa att jag visar de nu och det blir ingenting sedan. Han tyckte visst att jag kunde visa de en annan dag. Jag bara... jag visar bilderna nu och då blev det så. Det är ju jag som bestämmer över mina egna bilder, när, hur eller var jag vill visa dem.

Denna påhälsning rubbade min morgon. Jag hade tänkt sova till 10:30, äta frukost framför Netflix och sedan duscha, men allt blev helt fel och jag... ja, allt blev som sagt helt fel för min del. Svårt att förklara, men jag är bara rent trött, slut och har ont i magen av nervositet just nu. Vet inte varför jag ska behöva vara så nervös, men det är vad jag känner just nu.

Gillar

Kommentarer

Annorlunda
Annorlunda,
Oerhört respektlöst av din morfar att göra så! Han vet väl hur du fungerar? Man beter sig absolut inte så mot någon med aspergers!!! Nästa gång han gör så tycker jag inte du ska släppa in honom! Även om du har vaknat och tänker "skit samma". Han har INTE rätt att tränga sig på dig för att han är din morfar! Fortsätter han bara plinga på så säg till honom genom dörren att han ska gå därifrån. Gör han inte det så säger du att nu ringer jag polisen. Sen ringer du polisen. Man får inte stå och plinga på någons dörr när dom inte vill släppa in en. Få har man RÄTT att ringa polisen! Stå på dig! Det är inte lätt att leva med aspergers och behöver du sova länge så har du all rätt att göra det. Det ska han skita i! Kärlek till dig Jossan!<3<3<3
nouw.com/annorlunda
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag håller med att han är rejält respektlös och hänsynslös också. Han förstår inte hur jag fungerar, även om han säger sig göra det. Det har skurit sig mellan familjen och honom, så det är bara jag som ringer till honom och så vidare. Det är inne på 16:e året av att vara såhär att morfar inte har kontakt med varken barn eller barnbarn. Mycket som hänt som är för privat för att dra upp, men jag kan bara säga dig att det är skit det som hänt. Mamma sa att jag kunde säga till honom när jag pratade med honom igår "ska jag måsta skruva bort ringklockan i dörren, bara för att få vara ifred? För mig blev det så kaosigt att jag inte kunde tänka klart efteråt, vilket resulterade i att jag inte kunde äta varken lunch eller något förrän mamma kom hem till mig och hjälpte till mat att fixa saker och ting i min lägenhet, samt min syster. Jag pratade med min morfar om saken och han försökte skämta bort det. Han bara "då måste jag skicka en ansökan eller ett skriftligt brev innan". Han bara "Tänk om jag bara kommer på sådär apropå att jag vill hälsa på?" För mig går det inte att man hälsar på sådär apropå, jag behöver vara förberedd och även om det bara gäller min familj som mamma, pappa och syster mm. Precis, orkar man inte kliva upp en dag, då har man rätt att få lata sig och bara ta det lugnt på sitt eget vis. Jag hade tänkt se Netflix och äta frukost igår, redan där blev det fel för mig. Hade liksom fått tillåtelse av min mamma att sova lite längre
nouw.com/mynameisjossan
Moa,
Du får säga till din morfar att han får lära sig att höra av sig INnAN han dyker upp. Jag får panik när jag får oväntat besök, har också svårt för det men för dig blir det värre såklart 💕
www.moamedalicia.blogg.se
mynameisjossan
mynameisjossan,
För mig blev det så kaosigt att jag inte kunde tänka klart efteråt, vilket resulterade i att jag inte kunde äta varken lunch eller något förrän mamma kom hem till mig och hjälpte till mat att fixa saker och ting i min lägenhet, samt min syster. Jag pratade med min morfar om saken och han försökte skämta bort det. Han bara "då måste jag skicka en ansökan eller ett skriftligt brev innan". Han bara "Tänk om jag bara kommer på sådär apropå att jag vill hälsa på?" För mig går det inte att man hälsar på sådär apropå, jag behöver vara förberedd och även om det bara gäller min familj som mamma, pappa och syster mm
nouw.com/mynameisjossan
Anonym
,
Jag tror det är bra om du är tydlig med: "Jag tar inte emot spontana besök. Vill du besöka mig behöver du höra av dig minst en dag/7 dagar/3 veckor osv innan." Det är inget konstigt, man ska inte behöva förklara det med AS ens tycker jag.
mynameisjossan
mynameisjossan,
Asså minst dagen före tycker jag är en bra grej, så att jag hinner förbereda mig på att någon dyker upp och får personen förhinder är det lika bra att jag blir meddelad det också
nouw.com/mynameisjossan