Japansk Cheesecake

Denna eftermiddag har jag och min pappa tillsammans gjort en japansk cheesecake som vi bjöd på till efterrätt, eftersom min syster och hennes sambo kom på middag hos våra föräldrar.

Smaken påminner om Frödinges ostkaka. Den var god, men ingen favorit.

3 ägg, 120g vit choklad, 120g färskost, florsocker

1. Separera äggulor och äggvitor i två olika skålar. Lägg plastfolie över skålen med äggvita och ställ in den i kylen tills vidare.

2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. Placera sedan bunken ovanpå en kastrull med kokande vatten.

3. Rör om tills chokladen har smält och blanda ner färskost. Ta bort bunken från kastrullen och blanda därefter i de 3 äggulorna.

4. Vispa äggvitan till hårt skum. Den ska vara så pass fast att du kan vända skålen uppochned utan att någonting åker ur.

5. Nu ska du blanda ihop äggvitan med smeten. Häll ned lite i taget och blanda ihop, sedan lite till.

6. Olja ett bakplåtspapper och klä formen. Häll i smeten.

7. Släpp formen lite lätt på köksbänken, för att få bort eventuella luftbubblor.

8. Ställ nu formen på en bakplåt och häll varmt vatten på plåten.

9. Grädda i ugnen. Först 170°C i 15 minuter. Sedan 160°C i ytterligare 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan eftergräddas i 15 minuter till.

10. Dekorera med lite florsocker och kakan är klar.

P.S En mindre form rekommenderas, så att kakan blir högre. Som vi gjorde, så blev den platt och inte så hög.

  • Mat/Bak
  • 200 visningar

Gillar

Kommentarer

spelmissbruksbloggen
spelmissbruksbloggen,
Blir att prova såg grymt gott ut ! 😊
nouw.com/spelmissbruksbloggen