Jag kan alltså inte tänka själv, enligt dig

Hallå där ute i den berömda holken. Jag har en nära anhörig som inte verkar tro att jag kan tänka själv. "Vem är det som tutat i dig det här?" Jag bara "Det är ingen som gjort det men jag vet att du inte får *.....* själv".

Den här människan tror inte att jag kan tänka själv eller förstå saker och ting själv. Jag vet vad jag kan och jag vet vad jag förstår. Jag är inte dum i huvudet, bara för att jag har min diagnos. Jag kan faktiskt tänka själv, vara mig själv, fixa mycket själv och klara mer saker än den här anhörige tror om mig.

Även fast jag har min Aspergers diagnos, så har jag fått den gåvan av att kunna tycka och tänka själv. Jag behöver ingen som säger åt mig vad jag bör tycka eller tänka alltid. Jag kan faktiskt tänka själv i mångt och mycket. Jag vet när jag ska riva i vad gäller vissa saker, vad jag ska tänka kring vissa saker och det är ingen som har tutat i mig vad jag ska tänka eller tycka i dessa lägen.

Om den här nära anhöriga verkar tro att jag inte kan tänka själv, låt det då vara så. Jag kan faktiskt mycket mer än du kanske tror.

Jag är så arg att du verkar tro att jag inte är kapabel till att tänka, agera och tycka själv. Du verkar tro att jag behöver hjälp med att veta vad jag ska säga eller göra också. Det känns som om jag inte kan någonting själv i dina ögon.

Jag måste sluta höra av mig till dig varje dag, det här funkar inte. Om du verkar tro att jag inte kan tänka själv, så får det stå för dig. Jag vet mycket väl vad jag själv känner, mina egna tankar, mina egna val i mångt och mycket. Jag behöver inte alltid ha hjälp från andra anhöriga med vad jag ska tycka, tänka, känna och framförallt hur jag ska bete mig.

Jag vet hur det är att leva med tankar i hjärnan och hur jag många gånger ska hantera dessa. Bara för att jag har en diagnos, så är det inte sagt att jag är helt bakom flötet och måste få hjälp med att någon "tutar" i mig vad jag ska tänka eller säga. Så är det inte. Det finns faktiskt någonting som heter att tänka själv och den gåvan har jag faktiskt fötts med, även om du nu inte verkar tro det.

Jag blir ledsen när jag hör detta från dig. Jag har väl inte så höga tankar om dig, men jag tycker ändå att du borde kunna lita på mig så pass mycket att du förstår att jag kan tänka själv och har en hjärna som faktiskt fungerar.

#tankarochkänslor #tankar #tankarochfunderingar #tankarna #tankarnasnurrar #tanke

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Känner igen mig till viss del i hur du blir bemött. Jag upplever dig som en stark tjej som visst kan tänka själv och ryta ifrån. Ingenting annat.

Stå på dig. Kram❤

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Tack så jättemycket 🥰

nouw.com/mynameisjossan