Jag finns här

Hallå där ute. Jag lever, jag finns och jag är. Jag är här för dig, min blogg finns gör dig. Det är bara för dig att spana in, gilla om du bloggar på nouw.com och skriva någonting till mig. Jag skulle behöva en sådan som dig.

Jag är mig själv, på gott och ont. Lever livet med diagnosen Aspergers Syndrom. Jag är yngre i sinnet än min egentliga ålder. Det gör ingenting, eftersom man får ta mig för den jag är ändå. Jag menar alltid och hela tiden. Jag kan absolut sätta gränser för min systerdotter om det skulle behövas, så pass mogen och klok är jag och det vet folk. Jag skulle heller aldrig utsätta mig självmant för någon fara, om det inte vore för att hjälpa en människa i nöd.

Jag är faktiskt lite utav en tänkare, som tänker en hel del och analyserar det till småbitar i min hjärna av tänkande. Jag önskar att det inte fanns så mycket tänkande inuti mig, sådant som då och då gör mig vansinnig.

Jag gillar att umgås med hundar eller barn, eftersom det då är kravlöst och det blir lite på ett vis som jag kan hantera och förstå mig på. Människor i min ålder brukar ibland eller oftast vara för svåra att förstå sig på, med kroppsspråk, hur man ska se ut, bete sig och säga. Jag förstår inte den biten av någonting. Det är då därför det är lättare med barn, djur och äldre personer. Där är det kravlöst på ett vis där jag förstår och trivs. Jag kan inte säga att jag alltid trivs i alla situationer tillsammans med alla människor.

En del människor gör mig bara trött, orkeslös och icke närvarande. Medan andra gör så gott de kan och även om jag tycker om att umgås med dessa människor, så tar det energi som gör att jag blir trött och slut, måste vila, ta igen mig och hämta energi i flera dagar. Medan jag med vissa inte känner av någonting.

När jag går in i mina specialintressen, då går jag liksom all in och kan hålla på med det i flera timmar utan att bli trött, slut och så vidare. Jag glömmer då bort tid och rum. Det blir då bara att jag ägnar mig åt mitt specialintresse helt och hållet. Jag har ett specialintresse som jag kan hålla på med i timmar, utan att tröttna. Jag snackar om Photoshop, det är det bästa jag vet och jag ibland ägna dagar åt att hålla på med det programmet

Jag tar in allt med syn och hörsel samtidigt, vilket gör mig både trött och slut. Jag kanske använder andra sinnen också, men de två använder jag hela tiden. Det är därför jag blir så trött och slut, bara av att ha varit ute på restaurang en kväll med min familj. Då behöver jag komma hem, vila och återhämta mig någon dag efteråt.

Om ingen har sagt åt mig vad jag ska göra eller när jag ska göra det, då tar jag inte för någonting. Om ingen säger åt mig hur mycket tid jag har kvar för att hinna med andra saker när jag gjort det jag ska eller hur lång tid jag har kvar för att hinna till en viss sak som jag ska göra efter att jag tillexempel ätit frukost, då blir det kaos för mig, jag skyndar mig och mår dåligt på kuppen. Jag får liksom stressa, för att jag inte vet hur lång tid det är kvar och så får jag ångest efteråt. Det resulterar i att jag inte kanske har ork att göra det jag tänkt göra efteråt eftersom det första tog så otroligt mycket energi av mig, att det inte finns ork till resterande saker att göra.

Sedan är det ju det här med att förstå tid. Jag kan inte förstå tid, inte känna mig på hur att tiden går eller att jag kan hinna med flera saker på en 1h.

Jag har också väldigt svårt att kunna klä mig efter väder, måste alltid fråga min familj vad jag kan tänkas ha för kläder på mig. Annars blir det bara fel och jag kan frysa istället eller svettas hur mycket som helst. Jag kanske tror att det är en annan temperatur än det är, eftersom jag inte förstår graderna på termometern heller. Jag är liksom en sådan som frågar, eftersom jag inte vet och inte vill att det ska bli allt för konstigt val av kläder. Ibland frågar jag inte, utan chansar ändå och då kan det bli fel vissa gånger.

Det finns så mycket mer att skriva om mig, men om du vill följa med mig på min resa genom bloggen, så kan du göra det eller följa mig gratis genom appen nouw.com. Du hittar hur du går tillväga här.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #jagärdenbästa #aspergers #asperger #aspergerssyndrom #aspie #autism #autismspektrum #autismhjärna

  • Tankar
  • 32 visningar

Gillar

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Tusen takk for at du lar meg/oss få bli litt mer kjent med deg, og hva slags person du er 😊 Du er et nytt bekjentskap, men jeg gleder meg til å følge deg videre og bli mer kjent med deg. Ha en fin søndag 😊

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,
Tack vad du är gullig 🥰
nouw.com/mynameisjossan
Shining
Shining,

Gud, vad bra du beskriver. ❤

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,