Jag blir så förbannad

Tjingeling!

Jag läste ett inlägg på instagram, hos saduprecis. Jag måste få avreagera mig lite längre, än det jag skrev som en kommentar till inlägget på instagram.

Jag förstår att det här kallas okunskap, men ändå liksom. Öppna inte munnen, om du bara säger det första du kommer att tänka på i detta sammanhang.

Det är klart att man kan ha ADHD och ändå vara snäll. Det är ju som med alla andra diagnoser eller om man är NT (Neurotypisk (NT) betecknar de personer som är neuropsykiatriskt normalfungerande, till skillnad från personer med avvikande funktionsvariation. Wikipedia).

Man kan ju faktiskt vara snäll, även om man har en diagnos. Om man är snäll eller dum eller hur man nu är som person, sitter inte i diagnosen. En del människor lär inte känna personen i fråga, utan utgår ifrån att alla med, som i detta fall ADHD är lika. Personer med ADHD är lika olika som en NT eller någon annan. Det är som att säga att en gris och en höna är lika, eftersom båda är djur. Förstå mig rätt, men man kan inte dra alla över en kam (eller vad man säger). Det är också som att säga att man kan se i becksvart mörker, utan att tända en lampa.

Alla människor är inte lika. Bara för att en människa är på ett vis, så behöver inte en annan vara på samma vis. Diagnos eller ej.

Jag blir så trött på folk som inte tänker längre än näsan räcker, inte lär känna personen i fråga eller tar reda på hur just denna person med ADHD är och hur den beter sig. Bara för att man har ADHD, så kommer det för mig inte som någon överraskning att personen i fråga kan vara jättesnäll.

  • 35 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229