Jag är ett stort fan - Free Britney

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig.

Du kanske helt enkelt skiter i hur det är med Britney Spears, men inte jag. Hon är faktiskt en av mina idoler, som jag såg 2018 i Sandviken.

Nu så här i efterhand, när allting får komma upp till ytan av Britney själv så förstår jag världsturnén hon gjorde 2018 inte var någonting hon själv ville göra och därför blev det som det blev. Ja, det blev ett riktigt bottennapp och ett fiasko. Jag var där och såg allting med egna ögon. Stackars Britney, så otroligt kontrollerad av sin pappa på alla plan och får inte ens göra någonting själv utan att han ska bestämma allt.

Nu har Britney själv talat ut i domstol om vad hon har fått gå igenom och jag känner mig ledsen på hennes vägnar. Du kan lyssna på hela klippet här under, över 20 minuter långt. Där berättar Britney öppet och ärligt om vad hon fått utstå.

Tänk att Britney har varit omyndigförklarad i 13 år. Tänk dig, 13 hela år.

Hon får inte bestämma någonting själv och får inte låta pojkvännen Sam Asghari köra henne någonstans, utan måste ha chaufför. Hon får heller inte sluta med preventivmedel, välja att skaffa barn med Sam, som de båda önskar eller ens gifta sig med honom. Helt sjukt, jag vet.

2008 drabbades Britney av psykiska problem och sedan dess har hon varit omyndigförklarad efter beslut i domstol.

Hon har uppgivet att hon inte kommer att släppa ny musik eller uppträda, så länge hennes pappa har makten över henne. Hon säger att hon är rädd för honom.

Hon tillåts heller inte att förvalta sin egen förmögenhet som enligt uppgift ska vara uppemot en halv miljard kronor.

Att själv välja inredning i köket och övriga delar av huset där hon bor, får hon inte heller göra.

– Jag gråter varje dag. Det är min dröm och önskan att det här upphör. Jag vill ha mitt liv tillbaka. Jag har inte gjort någonting som får mig att förtjäna att behandlas så här. Det är inte okej att tvinga mig att göra saker jag inte vill, sade hon i rätten.

Britney säger att hon inte sover ordentligt, mår dåligt och så vidare.

Vem kommer nu att bli hennes förmyndare? Fortsatt pappan Jamie, efter Britneys vägran eller kommer det att bli som hon själv önskar, den gode mannen Jodi Montgomery?

Här kan du läsa alla turer kring förmyndarskapet.

Britney välkomnar stödet från fansen, men samtidigt vill Jamie Spears sekretessbelägga delar av den pågående rättsprocessen kring förmyndarskapet, något han menar är för dotterns skull – men Britney motsätter sig detta, och har bett domstolen att behålla utredningen offentlig, så hon kan vara transparent med sina fans.

2019 berättade Britney i domstol att hon känt sig tvingad att flytta till ett psykiatriskt vårdhem – och att hon tvingats till att uppträda. Samtidigt som hon tjänade miljoner på sina regelbundna uppträdanden i Las Vegas fick hon motsvarande omkring 17 000 kronor i ”veckopeng”.

När Britney talade i domstolen berättade hon att hon behandlas med litium mot sin vilja, ett starkt läkemedel som används för att behandla bipolära eller vid depressioner. Hon kände sig då så berusad att hon inte kunde föra ett samtal med sina föräldrar.

– Jag sade till världen att jag är okej och att jag är glad. Det är en lögn. Jag är inte glad. Jag kan inte sova. Jag är så arg att det är galet, och jag är deprimerad, säger hon.

Det är ju klart att hennes pappa vill bli förmyndare och ta del av alla pengar hon tjänar. Hon är god för över 60 miljoner dollar. Jag tycker inte det är rätt att hennes pappa ska ha tillgång till hennes pengar och vara hennes förmyndare.

Förmyndarskapet består av två delar. Dels över henne som person, dels över hennes tillgångar. Fram till 2019 var Jamie Spears formell förmyndare över båda delarna, vilket innebar att han hade kontroll över hennes ekonomi och karriär. Numera delar han kontrollen över sin dotters tillgångar med en stiftelse, medan en annan kvinna har hanterat förmyndarskapet över hennes person. Under förmyndarskapet har hon fortsatt att arbeta och dra in pengar.

– Jag borde inte vara i ett förmyndarskap om jag kan arbeta och tjäna pengar och betala andra. Lagarna borde ändras, säger Britney.

2016 ska Britney ha begärt att förmyndarskapet skulle avslutas, då hon kände sig utnyttjad.

På frågan om varför hon formellt inte har begärt att få det avslutat säger hon i rätten att hon inte har förstått att hon kunnat det, och att man har sagt till henne att det i så fall skulle krävas en ny psykiatrisk utredning.

– Jag är rädd för folk. Jag litar inte på folk med tanke på det jag har gått igenom, säger hon.

Britney vill trappa ned på den obligatoriska terapin, och vill att terapeuten kommer hem till henne i stället för att hon ska utsättas för paparazzi på vägen dit.

Domaren säger att man ska ta hänsyn till hennes vilja, men att hon behöver göra en formell begäran om att slippa förmyndarskapet för att det ska kunna avslutas. Resten av domstolsförhandlingen kommer att ske bakom stängda dörrar.

Britneys pappa har problem med alkohol och narkotika och vägrar ta oförutsedda nykterhetstester.

Spana in videon vid tiden 4:15, så får du veta vad Britney sade om män när hon har ung.

Britney var bara fyra år gammal när hon stod på Broadway-scener för att sedan bli en del av Disney's Mickey Mouse Club. Därifrån blev hon en egen artist med ett helt eget team.

Vad många inte vet är att Britneys egentliga röst faktiskt inte är den ikoniska, ljusa och nasala röst hon blivit så känd för. Faktiskt så är hennes röst lite mer lik Christina Aguileras, men Britneys skivbolag tyckte inte att hennes vanliga röst var speciell och ikonisk nog. Detta förklarar även varför artisten mimar under sina konserter och framträdanden.

Tiden innan 2007 hade Britney en tuff period kantad av skilsmässa och födseln av sina två barn. Hon var på framsidan av varje skvallertidning och trakasserades av fotografer varje dag. Det framkom även att artisten lider av bipolär sjukdom, vilket kan orsaka maniska episoder.

Efter en rad andra uppmärksammade händelser, bland annat när hon låste in sig i sitt hem tillsammans med sina barn, började prata med brittisk brytning och gå ut och shoppa naken, så lades hon in på sjukhus. Samtidigt lämnade hennes pappa in en ansökan till domstolen om att bli hennes temporära förmyndare, i max ett år och tills dess att hon blivit mer stabil.

Bara två månader efter att hon kom ut från sjukhuset började Britney jobba igen. Hon släppte den ökända videon till 'Womanizer' och samtidigt marknadsförde hon sitt album 'Circus'. När ett år hade gått lämnade pappan in ännu en ansökan, men denna gång för att bli hennes permanenta förmyndare då han påstod att hans dotter misstänktes lida av tidig demens. Britney var då i 20-årsåldern.

Om hon inte får sin pappas tillåtelse så får hon enligt uppgifter inte köra bil, gifta sig, anlita en egen advokat, skaffa barn, göra intervjuer som inte är baserade på manus, använda en mobiltelefon utan att bli övervakad, gå ut på promenader, gå ut och shoppa och så vidare.

Hon är rädd för sin pappa och de pratar inte längre med varandra.

Jag tycker att hela den här grejen är sjuk. Varför inte bara låta Britney själv ha hand om sitt eget liv? Jag förstår inte vad det sitter i. Varför inte själv låta henne må bra? Jag säger bara #freebritney Jag tycker så synd om Britney att du anar inte. Hon är faktiskt min stora idol och någon som jag gillat sedan min barndom.

Viss text är lånad online, medan viss text är helt min egen. Videoklippen är inte mina egna.

Gillar

Kommentarer

Hannativeskog
Hannativeskog,

Det är rätt sjukt vad hennes pappa har gjort emot henne!

nouw.com/hannativeskog
mynameisjossan
mynameisjossan,

Nu hör vi ju bara Britneys version och inte hennes pappas version. Jag kan säga att jag tror på det Britney säger och jag tycker så synd om henne på alla plan Att behöva stå ut med sådant som hon fått göra, det är helt sjukt verkligen.

nouw.com/mynameisjossan