Inte alltid en dans på rosor - Boktips

Hallå där ute. Idag kommer jag att dela med mig av ett boktips, av en väldigt folkkär person egentligen. Alla vet nog vem personen är, även om det kanske inte är någon man känner till sådär ingående. Jag tänker här med tipsa om mannen vid namn Tobias Karlsson, från Östansjö.

Jag bara älskar biografier, särskilt av kändisar. Varför skulle jag då även inte fastna för just denna?

Hur berättar man för sina närmsta vänner att man är bög? Hur berättar man för sin familj att man är bög och hur berättar man egentligen detta för sin flickvän? Det är någonting man får ta del av i boken, hur Tobias gjorde när han berättade. Hur reagerade de han berättade för?

Tobias berättar om hela sitt liv, från att bo i lilla Östansjö, till att ge sig ut i världen. Hur dansen kom in i hans liv, om mobbing men också hur det gick till när han blev Let's Dance med hela svenska folket. Allt detta och mycket mer bjuder Tobias på i boken om sitt liv. Han berättar också öppet, låter oss få komma in när han skriver något av livets största och för folk värsta grej. Skulle han dö nu? Var livet över? Många av de som fick veta visste inte hur de skulle reagera eller om det var slutet som väntade för Tobias. Som tur var finns det medicin som gör att man kan leva ett långt liv ändå. Forskningen kring detta har kommit bra mycket längre nu, än för 10 år sedan.

Läs gärna boken själv. Här finns de 20 första sidorna att läsa online. Vill du hellre lyssna på boken som ljudbok? Ja, då finns det den möjligheten också, på några av alla våra appar för ljudböcker. Den är då 6h och 14 min. Tobias är själv uppläsare av boken. Den finns annars som inbunden bok att hålla i handen och läsa själv.

Du kan lyssna 5 minuter gratis av ljudboken här.

Handling: Tobias Karlsson berättar äntligen sin drabbande historia! Tobias är killen som aldrig kände sig hemma bland fotbollskillarna, som hellre umgicks med tjejerna i klassen och därför kallades fjolla och bög. Genom dansen fick han stunder då han kunde glömma alla plågoandar och vara sitt sanna jag – men det var också dansen som gjorde honom extra utsatt i ett mindre samhälle där man inte fick sticka ut. Tobias skildrar ärligt och naket vikten av att våga vara ärlig mot sig själv, vänskapens betydelse och hur man finner styrkan att gå vidare efter svåra händelser i livet. Med humor, självdistans och känsla berättar Tobias Karlsson om sitt liv och om dansen – och får oss alla att känna oss starkare.

Utgivningdatum ljudbok: 12/9-19 Uppläsare: Tobias Karlsson läser själv Utgivning inbunden bok: 5/9-19 Antal sidor: 214 Bokens vikt: 337g Genre: Självbiografier (inom Konst & underhållning). Dans (inom Teater & Dans)

  • Boktips
  • 41 visningar

Gillar

Kommentarer

Marit98
Marit98,

finns den i film?

nouw.com/marit98
mynameisjossan
mynameisjossan,

Nej, det gör den inte. Det är enbart en bok

nouw.com/mynameisjossan